Liderul consilierilor locali PNL Timișoara, Adrian Lulciuc, pierde un prim proces după ce a contestat decizia Agenției Naționale de Integritate prin care a fost declarat incompatibil – afaceri cu societățile primăriei

Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil, pe 13 aprilie 2023, pe liderul consilierilor locali PNL Timișoara, Adrian Lulciuc.

Într-un comunicat de presă, ANI dezvăluia afacerile consilierului local chiar cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara, din care Adrian Lulciuc face parte.

In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arată în comunicatul ANI.

Dezvăluirile ulterioare de presă au arătat că Societatea de Drumuri Municipale, unde Adrian Lulciuc a fost membru în Consiliul de Administrație, actualmente fiind membru AGA, Aquatim și Societatea de Transport Public au derulat contracte privind achiziția de măști în perioada pandemiei cu o firmă la care liderul consilierilor locali PNL Timișoara, Adrian Lulciuc, era asociat.

Din această cauză atât USR Timiș, cât și primarul Dominic Fritz, cât și viceprimarul Ruben Lațcău au solicitat demisia lui Adrian Lulciuc din funcția de funcția de consilier local, demisie care însă nu a venit, iar PNL nici măcar nu i-a retras calitatea de lider de grup, făcând practic scurt în jurul său.

Însă, pentru a putea rămâne consilier local, Adrian Lulciuc a constat în instanță decizia inspectorilor de integritate, iar pe 13 decembrie 2023 a pierdut primul proces desfășurat la Curtea de Apel Timișoara.

Respinge acţiunea formulată de reclamantul Lulciuc Adrian Răzvan, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate, ca neîntemeiată. Fără cheltuieli de judecată, ca nesolicitate în faţa acestei instanţe. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată azi, 13.12.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“, se arată în decizia judecătorilor.

Adrian Lulciuc va avea așadar posibilitatea de a face recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe de altă parte, redacția noastră a scris în repetate rânduri că Adrian Lulciuc este suspectat atât de o nouă incompatibilitate, deoarece cumulează calitatea de consilier local cu cea de director al Poștei Timișoara, cât și de un posibil conflict de interese, deoarece a votat în Consiliul Local mai multe proiecte care au adus beneficii materiale soției sale, Alexandra Lulciuc, fostă angajată în Primăria Timișoara, actualmente angajată la Consiliul Județean Timiș.

Reamintim că Adrian Lulciuc, este secretar al PNL Timișoara și director regional al Poștei Timișoara și fost șef al tineretului PDL.

La nivelul PNL Timiș problemele de integritate sunt la ordinea zile.

Chiar luni, 18 decembrie, consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, a fost găsit în incompatibilitate de Agenția Națională de Integritate, așa cum puteți citi AICI, care însă nu este unicul caz:

· vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese și a contestat în instanță decizia inspectorilor de integritate;

· liderul consilierilor locali din Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat în incompatibilitate și a contestat în instanță decizia inspectorilor de integritate;

· consilierul Județean Lucian Blaga a fost declarat în incompatibilitate și și a contestat în instanță decizia inspectorilor de integritate;

· primarul comunei Secaș, Simion Pop, fost cioban, a fost declarat în conflict de interese;

· primarul PNL al comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, a fost declarat incompatibil de inspectorii de integritate.

Au pierdut deja toate procesele cu ANI alți doi primari ai PNL Timiș, este vorba despre primarul PNL al comunei Checea, Florin Daniel Florea, pentru incompatibilitate și primarul PNL al comunei Șandra, Luchian Savu, tot pentru incompatibilitate;

Se mai află în vizorul Agenției Naționale de Integritate, cu dosare nesoluționate, fiind în cercetare:

· Loredana Lungu, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Timiș, este cercetată pentru conflict de interese și purtătorul de cuvânt al instituției

· primarul PNL al comunei Moșnița Nouă, Florin Bucur, este cercetat pentru conflict de interese;

· primarul PNL al comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

Acestora li se alătură secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, instituție condusă de primarul PSD Timiș, Raimond Rusu, care este cercetat pentru conflict de interese; consilierul local PSD din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate și consilierul local din Timișoara, Radu Țoancă pentru avere nejustificată.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole