Șeful Poștei Timișoara s-a ales cu plângere la ANI pentru conflict de interese. Adrian Lulciuc este cercetat deja pentru incompatibilitate

Consilierul local PNL Adrian Lulciuc, șeful grupului de consilieri locali peneliști din Consiliul Local Timișoara, a cărui nevastă este angajată în Primăria Timișoara, ar putea fi în conflict de interese.

Buletin de Timișoara a sesizat Agenția Națională de Integritate, deoarece echipa noastră de investigație a descoperit, în urma unei anchete jurnalistice, că Adrian Lulciuc a votat în Consiliul Local mai multe proiecte de hotărâri care ar putea să-i fi adus diverse beneficii soției sale.

Ori, potrivit legii, consilierul local aflat în conflict de interese trebuie să se abțină de la adoptarea unor hotărâri care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru: soți, rude până la grad II, creditori, companii în care este unic asociat(…) și trebuie să anunțe de la începutul ședinței interesul său personal, iar acesta nu va mai putea vota și nu va fi luat în calcul la cvorum în chestiunea în cauză.

Investigațiile Buletin de Timișoara, aflate în dosarul depus la ANI, arată că Adrian Lulciuc nu a respectat niciuna dintre cerințele legale.

Reamintim că Adrian Lulciuc este deja cercetat deja de Agenția Națională de Integritate în urma unei sesizări depuse de Buletin de Timișoara, deoarece s-ar putea afla în incompatibilitate cu funcția publică pentru ocupă și funcția de director al Poștei Timișoara. Articolul poate fi citit aici.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole