USR Timiș: senatorul penelist Alina Gorghiu a decis să se stabilească definitiv la Mogoșoaia, într-un complex imobiliar construit ilegal – #fărăhoție

USR Timiș susține într-o postare pe pagina de Facebook că senatorul PNL Timiș, Alina Gorghiu, a decis să se stabilească definitiv la Mogoșoaia, într-un complex imobiliar construit ilegal.

“Alina Gorghiu, senatoarea de Timiș pe care o revendică și Argeșul, și Bucureștiul, și Buzăul, și Ilfovul, și probabil multe alte filiale liberale, a decis să se stabilească definitiv la Mogoșoaia. Acolo unde primarul PNL îi pregătește un castel pe mărimea competenței ei politice. Sau un complex imobiliar, cum vă place, ce va fi ridicat cu încălcarea legii, cum altfel?“, susține USR Timiș.

Pe terenul de la stat ar urma să se construiască un uriaș proiect imobiliar.

“Paul Precup, primarul PNL al comunei Mogoșoaia, a modificat regulamentul de funcționare al Consiliului Local pentru a-și oferi majoritatea de care are nevoie pentru a expropria și trece în proprietatea Primăriei 1.200 de hectare de teren arabil. Pe teren ar urma să se construiască un uriaș proiect imobiliar, într-o zonă denumită „Sectorul Zero”. Sectorul Zero ascunde însă interese imobiliare și încălcări grave ale legislației. La mijlocul lunii decembrie, primarul a declanșat procedura de expropriere a 328 de hectare de teren, deținute de 276 de proprietari. Aceștia ar urma să fie despăgubiți cu 1,7 euro/mp de teren, în condițiile în care terenurile din Mogoșoaia pot valora și de peste 30 de ori mai mult. Primăria le-a transmis proprietarilor că, dacă nu sunt de acord cu suma oferită, pot să cedeze benevol 39% din suprafața pe care o dețin și vor primi restul de 61% în altă parte a comunei“, mai precizează filiala partidului.

Locuitorii comunei nu au creșe, trotuare pietonale și străzi asfaltate.

“Printre proprietarii de terenuri din Mogoșoaia care sunt de acord cu acest troc dubios se numără senatoarea PNL Alina Gorghiu, împreună cu părinții ei, Daniel Dăianu, președintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Șcrioșteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) și Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoșoaiei Paul Precup (PNL). USR se opune acestui plan pentru că nu se explică de ce se începe exproprierea fără planuri clare, nu se știe ce se va întâmpla cu terenurile, odată ce devin ale primăriei, nu există un plan urbanistic. Primarul Precup dorește ca terenul expropriat să fie oferit dezvoltatorilor pentru a construi ansambluri rezidențiale cu blocuri de 10 etaje, magazine, un spital, un campus universitar și un parc de agrement – pe scurt, un oraș nou, construit de la zero, în care ar urma să locuiască 80.000 de persoane. Toate acestea în timp ce, cei 8.000 de locuitori ai comunei pe care o administrează de 17 ani nu au creșe, trotuare pietonale și străzi asfaltate. Ca orice tun imobiliar, totul este în ceață și lăsat la voia întâmplării, singur lucru clar fiind câștigurile PNL-iștilor“, menționează USR Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole