Șeful PNL Timiș, Alin Nica, se plânge că nu are bani: la nivel local nu avem asigurate bugetele pentru trimestrul patru

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a avut, joi seara, o întâlnire cu primarii liberali din Timiș.

Au fost abordate teme administrative, iar primarii au expus problemele întâmpinate în implementarea proiectelor, reforma administrativ-teritorială, problemele bugetare și perspectivele viitoare în ceea ce privește finanțările guvernamentale, informează PNL Timiș, într-un comunicat de presă.

Reorganizarea administrativ-teritorială trebuie realizată urgent. Nu este normal să avem unități administrativ-teritoriale cu câteva sute de cetățeni. Care este eficiența cheltuielilor banilor publici în astfel de cazuri? Desigur, reforma trebuie să aibă la bază studii de specialitate ca să vedem până la ce nivel al populației mergem, dar  reforma trebuie realizată”, a transmis ministrul Dezvoltării.

Alin Nica, șeful PNL Timiș, a menționat că „se discută în prezent despre gaura din buget, dar nu spunem faptul că la nivel local nu avem asigurate bugetele pentru trimestrul 4 la cheltuielile cu asistența socială, la cheltuielile de funcționare, cu cofinanțările la proiectele europene. Întotdeauna bugetul de stat s-a închis cu bugetele locale zicând că se mai dau sume la rectificarea din vară. Sper că Guvernul nu va uita de promisiunile de la începutul anului, altfel vom avea mari probleme începând cu toamna acestui an„.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole