Directorul Poștei Timișoara, penelistul Adrian Lulciuc, ar putea fi incompatibil cu funcția publică

Liderul de grup al aleșilor PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, ar putea fi incompatibil cu funcția publică.

Consilierul local liberal este cercetat de Agenția Națională de Integritate în urma unei sesizări pe care a făcut-o echipa de investigații a Buletin de Timișoara.

Vă reamintim că șeful CJ Timiș, Alin Nica, este cercetat și el de ANI, pentru conflict de interese, tot în urma unei investigații a redacției noastre, în care am arătat că șeful PNL Timiș ar fi avut un interes personal într-o finanțare pe care a acordat-o de la bugetul județului.

În urma unei noi anchete jurnalistice, echipa Buletin de Timișoara a descoperit că Adrian Lulciuc ar putea încălca legea cu nonșalanță și netulburat de nimeni de aproape doi ani de zile.

Totul a pornit de la intrarea PNL la guvernare la 4 noiembrie 2019, acțiune care a provocat o sarabandă de schimbări la nivelul instituțiilor publice, iar liberalii au început numirile politrucilor de partid în diverse funcții.

Este și cazul consilierului local al PNL Timiș, Adrian Lulciuc, care conform principiilor meritocrației liberale, a fost recompensat la începutul anului 2020 cu funcția de director regional al Poștei Timișoara.

Toate bune și frumoase, doar că numirea lui Adrian Lulciuc ar putea fi nelegală, deoarece fiind consilier local conform legii 161/2003 acesta nu ar avea voie să ocupe o asemenea funcție, precum cea de director al Poștei.

În urma descoperirilor pe care le-a făcut echipa de investigații a Buletin de Timișoara, a fost formulată o sesizare la ANI.

Agenția Națională de Integritate a admis sesizarea redacției noastre, iar acum Adrian Lulciuc este cercetat pentru incompatibilități cu funcția publică, așa cum puteți vedea în documentul oficial de la finalul articolului.

Investigația Buletin de Timișoara a mai scos la iveală și faptul că Adrian Lulciuc a fost angajat al Bursei de Mărfuri Timișoara, dar conform unor surse politice este în continuare implicat în această activitate.

Aceleași surse politice susțin că Adrian Lulciuc este un apropiat al primarului din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, provenind amândoi din fostul PDL, iar soția sa este angajată în cadrul Primăriei Timișoara.

Mai mult, sursele citate susțin că alesul local ar avea și alte rude angajate, așa cum este cazul Mădălinei Lulciuc – verișoara lui Adrian Lulciuc – care ar fi șef al vânzărilor de la STPT.

Echipa Buletin de Timișoara verifică acum modul în care consilierul local a votat diverse proiecte în cadrul CLT, deoarece fiecare proiect votat și care a adus anumite beneficii soției sau rudelor sale, poate deveni conflict de interese.

Însă, situația în care se află liderul de grup al consilierilor locali ai PNL Timiș din Consiliul Local Timișoara nu este singulară, și arată de fapt reala necunoaștere a legii de către aleșii locali, dar și lipsa de interes în respectarea prevederilor legale.

Buletin de Timișoara va prezenta în lunile următoare adevăratul dezastru care se ascunde în spatele acestor numiri în diverse funcții și veți fi poate surprinși să aflați că doar în județul Timiș sunt câteva zeci de asemenea spețe, în care sunt implicați primari, consilieri locali de comune, de orașe, de municipii, consilieri județeni sau directori de instituții.

În plus, extrem de multe cazuri depășesc sfera incompatibilităților și conflictelor de interese și sunt de competența Parchetelor și a DNA.

Echipa de investigație a redacției noastre va documenta toate cazurile, le va aduce în atenția organelor statului, dar și în atenția dumneavoastră, a cititorilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole