Un nou primar PNL Timiș are probleme cu Agenția Națională de Integritate. Primul din Secaș, Simion Pop, fost cioban, a fost declarat în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate face curățenie în județul Timiș.

După ce pe data de 22 februarie ANI anunța declararea în incompatibilitate a primarului PNL Timiș din Belinț, Laurențiu Târziu, acum a venit rândul altui edil liberal să aibă probleme de integritate.

Conform unui comunicat de presă, primarul din Secaș, Simion Pop, a fost declarat în conflict de interese.

“Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către POP SIMION a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul penal (text în vigoare până la data de 28.07.2017), întrucât, în anul 2017, în calitate de primar al comunei Secaș a emis două certificate, în baza cărora a fost înscrisă în Cartea funciară posesia exercitată de către POP Simion și soția sa, asupra terenurilor în suprafață de 3.151 mp și respectiv 2.878 mp situate în loc. Crivobara, jud. Timiș. În același timp, în calitate de primar al comunei Secaș a elaborat Proiectul de Hotărâre privind închirierea pășunilor din comună, Hotărâre ce a fost adoptată la data de 31 martie 2017 de către C.L. Secaș (în forma propusă de inițiator), în baza căreia a fost încheiat Contractul privind închirierea unei suprafețe de pajiști aflate în proprietatea comunei Secaș, între Primăria comunei Secaș, reprezentată legal prin viceprimar (în calitate de locator) și Întreprinderea Individuală a soției persoanei evaluate (în calitate de locatar)“, se arată în comunicatul ANI.

Simion Pop conduce una dintre cele mai mici primării din Timiș și a fost ales primar în 2020 cu 295 de voturi.

Reamintim că la nivelul PNL Timiș sunt cercetați pentru conflict de interese mai mulți membri, printre care și șeful PNL Timiș Alin Nica, în mai multe spețe.

Foto: Adevarul

Recomandările noastre

Cele mai citite articole