Consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate a anunțat astăzi că Lucian Blaga, consilierul județean al PNL Timiș a fost declarat incompatibil cu funcția publică.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 iunie 2017 – 25 martie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier județean și funcția de membru în Consiliul de Administrație al unei societăți aflate sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“, se arată într-un comunicat al agenției.

Pe data de 11 iulie 2022, Buletin de Timișoara arătă că “echipa de investigație a publicației noastre a descoperit faptul că Lucian Blaga, angajat până recent într-o funcție de director la o societate de subordinea Consiliului Local Timișoara, este vorba despre Horticultura SA, încă de pe vremea fostului primar Nicolae Robu, deținea și calitatea de membru al Consiliul de Administrație al SC Colterm SRL, o altă societate aflată până recent în subordinea Consiliului Local Timișoara, la data la care a devenit consilier județean“, așa cum puteți citi AICI.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2023, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese la începutul lunii aprilie 2023.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a mai anunțat la începutul lunii aprilie și că liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, este incompatibil cu funcția.

Șeful PNL Timiș, Alin Nica, declarație șoc: “cu Nicolae Robu la Primăria Timișoara și cu Alin Nica la Consiliul Județean ar fi o combinație mult mai productivă decât cea actuală“ – “Dominic Fritz nu are toate calitățile care să-l recomande pentru funcția de primar“

Șeful CJ și PNL Timiș, Alin Nica, anchetat de procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara, la sesizarea Agenției Naționale de Integritate, pentru conflict de interese, fals în desărații și folosirea…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole