Consilierul județean PNL Timiș, Lucian Blaga, este cercetat pentru incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate – este al optulea consilier județean penelist în această situație

Buletin de Timișoara continuă seria dezvăluirilor privind posibile încălcări ale legii de către aleșii locali. 

Astăzi ne vom referi la cazul consilierului județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, care este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru incompatibilitate cu funcția publică. Acesta este al optulea consilier județean PNL aflat într-o asemenea situație.

Până acum Buletin de Timișoara v-a dezvăluit mai multe cazuri de posibile conflicte de interese și incompatibilități în care s-ar putea afla diverși aleși locali și care sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate:

· șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local PSD, Radu Țoancă, pentru fals în declarații și avere nejustificată;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Secaș, Simion Pop, pentru conflict de interese;

· primarul PNL comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Șandra, Luchian Savu, proces pierdut pentru incompatibilitate.

Acum, însă, redacția noastră a adus în atenția inspectorilor de integritate cazul consilierului județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, a cărei unică vocație este faptul că este un sinecurist de excepție, pus de partid prin diverse funcții.

Sesizarea formulată de Buletin de Timișoara a fost acceptată de ANI, iar acum alesul penelist este cercetat pentru incompatibilitate.

Echipa de investigație a publicației noastre a descoperit faptul că Lucian Blaga, angajat până recent într-o funcție de director la o societate de subordinea Consiliului Local Timișoara, este vorba despre Horticultura SA, încă de pe vremea fostului primar Nicolae Robu, deținea și calitatea de membru al Consiliul de Administrație al SC Colterm SRL, o altă societate aflată până recent în subordinea Consiliului Local Timișoara, la data la care a devenit consilier județean.

Ori, conform Legii 161/2003, “funcția de consilier județean este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă”.

Acest fapt a ajuns pe masa inspectorilor de integritate care acum îl cercetează pe consilierul județean Lucian Blaga pentru incompatibilitate.

Conform declarației de avere penelistul Lucian Blaga a primit în anul electoral 2020 un teren de 700 de metri pătrați în concesiune în Moșnița Nouă, unde primar este un alt penelist, Florin Bucur.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole