Consilierul județean PNL Timiș, Marius Hiticaș, este cercetat pentru conflict de interese. “Omul” lui Dănuț Groza, acuzat de mai multe fapte

Consilierul județean PNL, Marius Hiticaș, soldat credincios și ascultător al primarului penelist din Sânnicolau Mare, Dănuț Groza, este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese și incompatibilitate cu funcția publică.

Membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, Marius Hiticaș este din toamna lui 2020 consilier județean și numele său a fost vehiculat imediat după alegerile locale ca posibil vicepreședinte al CJ Timiș, deoarece Dănuț Groza, ajuns secretar general al PNL Timiș, își dorea un om de încredere în conducerea județului. Nu a fost să fie, deoarece un loc a fost ocupat de “feblețea” șefului CJ Timiș, samsarul imobiliar de la Moșnița Nouă, Alexandru Proteasa, presupus sponsor în campania electorală, iar celălalt post a ajuns la USR pentru a fi ocupat de Cristian Moș.

O anchetă a echipei noastre de investigații a scos la iveală mai multe fapte săvârșite, cu posibile încălcări ale legii, de către Marius Hiticaș, motiv pentru care Buletin de Timișoara a sesizat inspectorii din cadrul Agenției Naționale de Integritate.

Inspectorii de integritate au acceptat sesizarea redacției noastre și au demarat cercetarea lui Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate, așa cum puteți vedea în adresa înaintată de ANI redacției noastre.

Unele dintre aceste fapte scot la iveală nivelul intelectual extrem de scăzut al consilierului județean PNL, putem chiar să-l caracterizăm drept analfabet funcțional, din următorul motiv: conform declarației de avere pe care o găsiți AICI, și a celei de interese de AICI, Marius Hiticaș este funcționar, unde altundeva decât la Primăria Sânnicolau Mare, având funcția de conducere de șef serviciu Spații Verzi. În același timp este vicepreședinte al Organizației Locale PNL din localitate. Ori legea…interzice funcționarilor cu funcție de conducere să ocupe funcții de conducere în cadrul unui partid politic. Din această cauză Buletin de Timișoara a solicitat cercetarea sa pentru incompatibilitate cu funcția publică, la fel cum am solicitat și verificarea modului în care un funcționar dintr-o primărie deține și calitatea de consilier județean.

Spețele sunt de clasa zero a politicii, atât de banale încât ar înțelege și un nevorbitor de limba română, doar prin semne, însă va rămâne un mister cum PNL Timiș a acceptat pe listele sale, fără niciun fel de verificare, un asemenea candidat, chiar și fiind “omul” lui Dănuț Groza, având în vedere că faptele sunt revoltător, cum ar spune prefectul, de grosolane.

Dar, investigația Buletin de Timișoara a descoperit și alte fapte săvârșite în doar un an și jumătate de când Marius Hiticaș este consilier județean.

Unele dintre ele sunt mai sofisticate și având în vedere cele de mai sus nu a fost așa mare mirarea că s-au produs posibile încălcări ale legii din partea “omului” lui Dănuț Groza.

Astfel, în calitate de consilier județean, Marius Hiticaș a votat în cadrul mai multor ședințe de Consiliu Județean proiecte de hotărâri care se referă la Primăria Sânnicolau Mare, adică locul unde muncește zi de zi și încasează salariu, și de aceea redacția noastră a solicitat inspectorilor de integritate verificarea unor multiple conflicte de interese, deoarece considerăm că nu avea dreptul, conform legii, să voteze asemenea proiecte, deoarece avea un interes patrimonial în cauzele respective.

Reamintim că PNL Timiș are la această oră mai mulți membri cu funcții importante în administrație care sunt cercetați pentru incompatibilități și conflicte de interese, cum ar fi:

Totodată, PNL Timiș are și alți doi membri ai Biroului Politic Județean trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru dare de mită, este vorba despre deputatul Cosmin Șandru și fostul director al STPT, Nicolae Bitea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole