Document oficial. Consilierul județean PNL, Cosmin Costa, va fi cercetat pentru incompatibilitate cu funcția publică. Acesta nu ar avea voie să fie și șef al RAR Timiș

Buletin de Timișoara a sesizat Agenția Națională de Integritate în privința consilierul județean al PNL Timiș, Cosmin Costa.

În urma unei investigații jurnalistice, declanșată ca urmare a unor sesizări din partea cetățenilor, redacția noastră a descoperit că actualul consilier județean PNL deține și funcția de șef de reprezentanță pe Timiș în cadrul Registrul Auto Român, adică este șeful RAR Timiș.

Sesizarea redacției noastre a fost acceptă de inspectorii de integritate, care acum îl cercetează pe Cosmin Costa pentru incompatibilitate cu funcția publică.

Cosmin Costa a fost numit șef al RAR Timiș în luna februarie 2020, după ce anterior a mai deținut această funcție în perioada 2012-2015.

Potrivit legii acesta nu ar avea voie să ocupe funcții de conducere la regiile autonome şi societățile comerciale de interes național, având calitatea de consilier județean.

Cazul este asemănător cu cel al consilierului local PNL, Adrian Lulciuc, fost membru PDL, care este director al Poștei Timișoara și care acum este cercetat de ANI pentru incompatibilitate cu funcția publică, ca urmare a unei sesizări a Buletin de Timișoara.

Asemănările dintre Adrian Lulciuc și Cosmin Costa merg însă și mai departe. Ambii au soțiile angajate la Primăria Timișoara.

Dacă soția lui Adrian Lulciuc lucrează la Direcția de Investiții, soția lui Cosmin Costa este consilier juridic în cadrul municipalității. Și uite așa se întregește din ce în ce mai clar marea familiei penelistă din primărie.

De asemenea, Agenția Națională de Integritate îl cercetează la sesizarea Buletin de Timișoara și pe un alt consilier local PNL, Ștefan Sandu, fost membru PDL, pentru conflict de interese, deoarece soția acestuia ar fi ajuns membru într-un Consiliu de Administrație chiar cu votul soțului său.

Reamintim că șeful PNL Timiș, Alin Nica, este și el cercetat de către Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese ca urmare a unei sesizări a Buletin de Timișoara și mai are o plângere pe numele său, tot pentru conflict de interese, la care redacția noastră așteaptă un răspuns oficial dacă va fi cercetat de ANI și în acest al doilea dosar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole