Document oficial. Consilierul local PNL, Ștefan Sandu, va fi cercetat pentru conflict de interese, deoarece soția acestuia ar fi ajuns membru într-un Consiliu de Administrație chiar cu votul soțului său

Buletin de Timișoara a sesizat pe 16 decembrie 2021, Agenția Națională de Integritate în privința consilierului local PNL Ștefan Sandu, fost membru PDL, pentru conflict de interese.

În urma unei anchete jurnalistice, redacția noastră a descoperit că soția consilierului local, Diana Sandu, ar fi ajuns membru în Consiliul de Administrație al Horticola, chiar cu votul soțului său.

Pe data de 23 decembrie 2021, ANI a acceptat sesizarea echipei noastre de investigație și acum îl cercetează pe Ștefan Sandu pentru conflict de interese.

În anul 2018 Consiliul Local Timișoara, din care Ștefan Sandu făcea parte, a votat lista finală a membrilor Consiliului de Administrație al societății Horticola, iar pe lista membrilor CA s-a regăsit și Diana Sandu, soția consilierului local.

Mai mult, în calitate de ales local, Ștefan Sandu era membru al Adunării Generale a Acționarilor (AGA) a Horticola, care lua decizii ce vizau Consiliul de Administrație.

De exemplu, AGA Horticola a votat în 2020 Raportul CA privind politica și criteriile de remunerare ale membrilor CA. Practic, AGA, din care făcea parte Ștefan Sandu, lua decizii prin care erau stabilite indemnizația fixă și remunerația variabilă a soției lui…Ștefan Sandu.

Conform declarațiilor de avere din 2019 și 2020, Diana Sandu a încasat o indemnizație de 20.834 de lei ca membru al CA Horticola, respectiv 21.792 de lei.

Reamintim că Ștefan Sandu este al doilea membru PNL al Consiliului Local Timișoara care va fi cercetat de ANI în urma investigațiilor Buletin de Timișoara.

La rândul său, consilierul local penelist, Adrian Lulciuc, director al Poștei Timișoara este și el cercetat de ANI pentru incompatibilitate cu funcția publică.

Totodată, șeful PNL Timiș, Alin Nica, este și el cercetat de către Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese ca urmare a unei sesizări a Buletin de Timișoara și mai are o plângere pe numele său, tot pentru conflict de interese, la care redacția noastră așteaptă un răspuns oficial dacă va fi cercetat de ANI și în acest al doilea dosar.

De asemenea, Buletin de Timișoara a sesizat recent Agenția Națională de Integritate și în cazul consilierului județean Cosmin Costa, director al RAR Timiș, pentru o presupusă stare de incompatibilitate cu funcția publică.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole