Scandalos. RETIM refuză să spună timișorenilor pentru ce plătește 11.000 de lei/lună unei firme în care este asociat un fost consilier al lui Alin Nica

Buletin de Timișoara vă informa într-un articol precedent cum Bogdan Ghelbere, fost consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, încasează printr-o firmă în care este asociat 11.000 de lei pe baza unui contract încheiat tocmai în anul 2005.

Bogdan Ghelbere a ocupat funcția respectivă la CJ Timiș între noiembrie 2020 și februarie 2021, când a fost numit secretar general adjunct al Guvernului.

Mai mult, aceste este și secretar general adjunct al PNL Timiș.

Redacția noastră a solicitat RETIM informații cu privire la mai multe aspecte legate de contractul respectiv, pentru a vă oferi dumneavoastră, cititorilor, toate detaliile necesare.

Societatea, la care Consiliul Local Timișoara deține 50% din acțiuni, refuză însă să pună la dispoziția cetățenilor, contribuabili ai societății, informații cu privire la relația contractuală cu firma SC 2 MG SRL, care îl are asociat pe Bogdan Ghelbere.

Scandalos este că RETIM consideră că relația contractuală nu este de interes public.

Buletin de Timișoara a fost interesat să afle următoarele:

1. Pe ce bază legală a fost încheiat un contract comercial între două societăți pe perioadă nedeterminată așa cum reiese din declarația de avere a lui Bogdan Ghelbere, fără practic să existe o dată de expirare.

2. Ce servicii presează către RETIM firma SC 2 MG SRL pentru o asemenea sumă.

3. Contractele încheiate cu firma respectivă și actele adiționale pentru a vedea cum evoluează în timp suma plătită de RETIM din banii timișorenilor cărora le prestează servicii jalnice de colectare a gunoiului.

Așa cum puteți vedea, lipsa de transparență a societății este una crasă și în dispreț total față de clienții săi și față de timișoreni, iar sinecurile politice vor curge în continuare nestingherite de nimeni.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole