Un membru al Guvernului – lider al PNL Timiș – încasează 11.000 lei/lună de la RETIM, printr-o firmă în care este asociat

Timișoara este plină de gunoaie și serviciile prestate nemulțumesc profund cetățenii, dar firma unde este asociat secretarul general adjunct al PNL Timiș, Bogdan Ghelbere, încasează de la RETIM 11.000 de lei pe lună.

Administrația USR a Timișoarei se pare că va avea mari bătăi de cap în, deocamdată, timida sa tentativă de a curăța societățile primăriei de politrucii de partid adânc înfipți în bugetele companiilor.

În repetate rânduri primarul Dominic Fritz acuza căpușarea companiei Colterm prin diverse firme apropiate de fosta administrație liberală a orașului.

Colterm se pare că nu este singura societate aflată într-o asemenea situație, iar Buletin de Timișoara a descoperit un asemenea caz la secretarul general adjunct al PNL Timiș, Bogdan Ghelbere.

Acesta este un eminent traseist politic și a dat câte tură de-a lungul carierei sale de politruc prin aproape toate partidele – PSD, PC, PDL, PNL, iar acum este în fosta echipa câștigătoare condusă de cadavrul politic Florin Cîțu.

În timp ce timișorenii reclamă neîncetat mizeria din oraș, colectarea deficitară, iar rampele clandestine sunt la ordinea zilei, firma în care este asociat liberalul Bogdan Ghelbere are cu societatea RETIM un contract care a fost ascuns de ochii cetățenilor mulți ani. Reamintim că Retim a furnizat ani de zile o mașină de lux pentru șeful său politic, fostul primar Nicolae Robu.

“Afacerea” a ieșit la iveală după ce Bogdan Ghlbere a fost numit secretar general adjunct al Guvernului Florin Cîțu, în luna februarie 2021, când a fost nevoit să își depună declarația de avere și de interese.

Din documentul respectiv reiese că firma SC 2 MG SRL, cu sediul în satul Buzad, comuna Bogda, specializată în servicii de telecomunicații, în care Bogdan Ghlebere deține 30% din acțiuni, derulează din anul 2005 un contract încheiat pe perioadă nedeterminată cu societatea RETIM, care acum a ajuns acum la o valoare de 11.000 de lei pe lună.

Buletin de Timișoara a solicitat un punct de vedere celor de la Retim, pentru a vă putea informa despre natura serviciilor prestate de firma lui Bogdan Ghlebere având în vedere valoarea destul de ridicată a contractului, însă până la data redactării articolului nu am primit niciun răspuns.

Interesant este și faptul că anterior numirii în funcția guvernamentală, Bogdan Ghelbere a ocupat funcția de consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, iar printre atribuțiile delegate și aflate în responsabilitatea sa erau și cele pentru organizarea activităților privind Asociația de Dezvoltarea Intercomunitară Deșeuri Timiș, unitate care are ca asociați și finanțatori instituții publice – CJ Timiș și primăriile din județ – care plătesc anual o cotizație în cadrul entității.

Culmea este că ADID Timiș, asociația de care se ocupa consilierul președintelui CJ Timiș, are contracte de concesiune chiar cu Retim, de colectare și transport a deșeurilor din mai multe zone ale județului, cum ar fi zona 0 Ghizela și zona 1 Timișoara.

Așadar, șeful CJ Timiș, Alin Nica, a crezut că este o idee minunată ca un consilier de-al său, care are contract cu Retim prin firma unde este asociat, să organizeze activitatea ADID Timiș care la rândul său are contracte cu Retim.

Practic, Alin Nica a pus lupul paznic la oi.

Situația este una scandaloasă deoarece în continuare timișorenii vor achita tarifele de salubritate și vor fi nemulțumiți de calitatea serviciilor pe care le primesc, însă facturile politrucilor de partid precum Bogdan Ghelbere vor fi achitate la timp, pe spatele și din banii contribuabililor.

Așadar, culorile politice se schimbă, dar afacerile rămân, iar cetățenii care mai aveau speranțe într-o reală îmbunătățire a lucrurilor și de o mai mare transparență în cheltuirea fondurilor pot rămâne liniștiți cu idealurile pentru că politrucii de partid nu au moarte, sunt eterni și bine conectați la banii și la bugetele companiilor, deoarece nu are cine să-i oprească.

O poate face acum administrația USR? Dar o va face?

Recomandările noastre

Cele mai citite articole