OFICIAL. Consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, este cercetată pentru incompatibilitate. “Favorita“ senatorului Alina Gorghiu ar fi ocupat o funcție în mod nelegal

Consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, om de încredere al senatorului Alina Gorghiu, este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru incompatibilitate cu funcția publică.

Membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, Mihaela Calescu, a fost aleasă consilier județean pe 27 septembrie 2020.

Anterior alegerilor locale, conform declarației de avere din 2021 și site-ului ancb.ro, Mihaela Maria Calescu, a fost numită începând cu data de 07.01.2020 în funcția de director general (provizoriu) al Regiei Autonome “Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș, instituție aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Mai mult decât atât, Mihaela Calescu a ocupat pentru o perioadă și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Regiei Autonome “Administrația Canalului Navigabil Bega” Timiș, fiind în continuare și consilier județean.

Buletin de Timișoara a sesizat toate aceste posibile încălcări ale legii Agenției Naționale de Integritate, care a admis sesizarea redacției noastre, iar acum Mihaela Calescu este cercetată pentru incompatibilitate cu funcția publică, așa cum puteți vedea în documentul de la finalul articolului.

Conform Legii 161/2003, “consilierii județeni sunt în incompatibilitate dacă dețin funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, asociat, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local ori a consiliului judeţean respectiv sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă“.

Potrivit declarațiilor de avere și de interese din 2020 Mihaela Calescu a mai ocupat și funcția de membru în Consiliul de Administrație al Piețe SA, dar a fost și angajată la Biroul parlamentar al senatorului Alina Gorghiu.

Conform unor surse politice, Mihaela Calescu este responsabilă cu ștersul înjurăturilor de pe pagina de Facebook a senatorului de Timiș, actualmente președinte interimar al PNL Argeș.

Reamintim că PNL Timiș are la această oră mai mulți membri cu funcții importante în administrație care sunt cercetați pentru incompatibilități și conflicte de interese, cum ar fi:

·  șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

·  consilierul județean Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean și șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul local și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local Ștefan Sandu, pentru conflict de interese.

Totodată, PNL Timiș are și alți doi membri ai Biroului Politic Județean trimiși în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru dare de mită, este vorba despre deputatul Cosmin Șandru și fostul director al STPT, Nicolae Bitea.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole