PMP Timiș solicită demisia primarului Dominic Fritz: Timișoara devine un oraș cu datorii greu de imaginat

Președintele executiv al PMP Timiș, Nelu Balaș, demisia primarului Dominic Fritz.

“Îi cer demisia primarului Dominic Fritz! Cu fiecare zi, Timișoara, deși este un oraș prosper, iată că devine un oraș cu datorii greu de imaginat de vreo administrație publică locală. Înconjurat de consilieri și politruci care au fost aleși pe sprânceană, Dominic Fritz a adus Timișoara în pragul disperării. Din cauza incapacității lui și a echipei pe care o coordonează de a gestiona orașul, iată că Timișoara a ajuns să aibă un city-manager în persoana domnului Matei Creiveanu, care i-a preluat toate atribuțiile, inclusiv dreptul de semnătură“, spune Nelu Balaș.

Dominic Fritz trăiește o stare de ipocrizie de neimaginat

“Dominic Fritz trăiește o stare de ipocrizie de neimaginat. Întotdeauna a căutat executanți, unii puși de partid de la București, de USR, deși Timișoara are specialiști de mare calibru pe plan profesional, care și-au arătat implicare în bunul mers al Timișoarei și asta se poate vedea din cele 307 CV-uri depuse pentru funcția de city-manager al orașului. Din păcate, și concursul pentru funcția de city-manager al Timișoarei s-a dovedit a fi o simplă mascaradă.  Haideți să vedem care sunt efectele acestei decizii, atunci când alegi executanți, atunci când îți pui oameni în funcții, să nu uităm managerul de la Colterm după sprânceană, iată ce se întâmplă. Amenzile curg pe bandă rulantă pentru neconformarea la anumite termene date de autorități.  După cum bine știți, Curtea de Apel Timișoara a menținut amenda istorică de 21 de milioane de euro pe care a primit-o Colterm“, mai susține președintelele executiv al PMP Timiș.

Dominic Fritz a demonstrat că nu reprezintă interesele timișorenilor

“Primarul Dominic Fritz a fost avertizat, și eu am scris în acea perioadă despre această chestiune, de către specialiști, despre importanța achiziționării certificatelor verzi, dar a ignorat acest demers, care putea fi realizat în anumite condiții. Un alt aspect, la care nu mai face nimeni referire, este amenda luată de la Garda de Mediu, de 200.000 de lei, pentru că Primăria Timișoara nu are Registrul Spațiilor Verzi, deși anul trecut a primit un avertisment, cu termen precis de soluționare. Mai mult, observăm că în anul în care vom intra, sunt creșteri de taxe și impozite cu 20%, acesta fiind un alt bir greu de suportat adus timișorenilor, ținând cont că trecem printr-o perioadă foarte grea din cauza pandemiei. Sunt foarte mulți timișoreni care au rămas fără loc de muncă și taxele cresc necontenit. Sunt multe familii care sunt în pragul colapsului. Timișorenii sunt păgubiți datorită incompetenței, a ignoranței, dar și a scandalurilor provocate în mod perpetuu de USR prin domnul primar. Dominic Fritz va rămâne cea mai mare dezamăgire pentru timișoreni. Niciun primar nu a păgubit vreo administrație din România așa cum a făcut-o actualul primar al Timișoarei. În calitate de vicepreședinte executiv al PMP Timiș, îi cer demisia domnului primar Dominic Fritz, care a demonstrat că nu reprezintă interesele timișorenilor. Fie nu vrea, fie nu poate. În ambele situații, va trebuie să demisioneze până nu va aduce Primăria Timișoara la un colaps total“, mai precizează Nelu Balaș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole