Primarul comunei Dudeștii Noi – Ion Goșa – este cercetat pentru conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate. “Locotenentul“ lui Alin Nica are nevasta angajată la primărie

Buletin de Timișoara continuă seria dezvăluirilor privind posibile încălcări ale legii de către aleșii locali. 

Astăzi ne vom referi la un caz din satul șefului CJ Timiș, Alin Nica, unde a fost primar timp de 16 ani, este vorba despre Dudeștii Noi și la un “locotenent“ de-al său, actualul primar Ion Goșa, care a deținut funcția de viceprimar în mai multe mandate pe vremea când Alin Nica era primar.

Plecarea la conducerea Consiliului Județean a lui Alin Nica a însemnat pentru locuitorii din Dudeștii Noi doar schimbul de ștafetă având în vedere că alegerile din toamna lui 2020 au fost câștigate de un locotenent de-al său, care era viceprimar la vremea respectivă, Ion Goșa.

În urma investigațiilor realizate de către redacția Buletin de Timișoara am descoperit că soția actualului primar este angajată a primăriei Dudeștii Noi, pe postul de agent agricol.

Analizând mai multe documente administrative, echipa noastră de investigație a descoperit că Ion Goșa, atât din calitatea de primar, cât și cea de viceprimar, a semnat zeci de documente care o implicau pe soția sa.

Ori, legea spune că “primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I“.

Din această cauză, Buletin de Timișoara a sesizat inspectorii de integritate, care au acceptat plângerea formulată și acum îl cercetează pe primarul Ion Goșa pentru conflict de interese, așa cum puteți vedea în documentul atașat la finalul articolului.  

Din motive de confidențialitate a anchetei și din cauza unor suspiciuni rezonabile privind posibila modificare a actelor publice, nu vom publica exact spetele pe care redacția noastră le-a pus pe masa Agenției Naționale de Integritate.

Din declarația de avere a primarul Ion Goșa reiese faptul că acesta deține peste 17 hectare de teren chiar în comuna pe care o conduce, Dudeștii Noi, și jumătate de hectar în comuna Șandra, pe care le are în arendă.

Mai mult din declarația de avere a fostului primar, actual șef al CJ Timiș, Alin Nica, reiese că acesta deține în proprietate un teren împreună cu un anume Vasile Goșa, încă din anul 2009.

Reamintim că săptămâna trecută Buletin de Timișoara a prezentat cazul unui consilier local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, care este și el cercetat de către Agenția Naționale de Integritate pentru conflict de interese și incompatibilitate.

Până la această dată, în urma sesizărilor făcute de redacția noastră, sunt cercetați de ANI următorii:

·  șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· primarul comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

Totodată, doi primari ai PNL Timiș au fost declarați deja în incompatibilitate, respectiv conflict de interese de către Agenția Națională de integritate, la sesizarea altor cetățeni din județul Timiș, iar un altul a pierdut definitiv un proces cu ANI:

· primarul comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul comunei Secaș, Simion Pop, pentru conflict de interese;

· primarul comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate.

Dezvăluirile despre primarul din Dudeștii Noi sunt abia la început, iar în articolele viitoare veți descoperi încrengăturile dintre familia Goșa și familia Nica, care însă îl implică și pe nașul lui Alin Nica, primarul PSD din Becicherecu Mic, Raimond Rusu.  

Document Agenția Națională de Integritate
Declarație de avere Alin Nica – 2020

Declarație de avere – Ion Goșa – 2020

Recomandările noastre

Cele mai citite articole