Consilierul local PSD, Radu Țoancă, este cercetat de Agenția Națională de Integritate – ar putea fi acuzat de fals în declarații și avere nejustificată

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, este cercetat de Agenția Națională de Integritate, potrivit unui document intrat în posesia redacției Buletin de Timișoara.

Inspectorii de integritate au fost sesizați cu privire la mai multe aspecte privind posibile neconcordanțe din declarațiile de avere depuse de consiliul local Radu Țoancă începând cu anul 2012.

Principalele aspecte semnalate, conform sesizării, se referă la posibile falsuri în declarații și avere nejustificată, deoarece există diferențe în privința unor modificări patrimoniale intervenite și veniturile realizate.

“Referitor la declararea terenurilor pe care le detine in proprietate, domnul Țoancă N. Radu Daniel a declarat suprafate diferite de la un an la altul, desi perioada in care declara ca le-a achizitionat este fie 2003-2008, fie 2002-2010”, se arată în sesizare.

“Referitor la declararea veniturilor declarantului si ale familiei sale in ultimul an fiscal, domnul Toanca N. Radu Daniel, declara in luna august 2020, ca a obtinut Venituri din cedarea folosintei bunurilor aferente anului fiscal 2019, in valoare de 82 000 lei, respectiv Venituri din activitati Agricole (arenda) in valoare de 270 000 lei. In luna decembrie 2020, in declaratia de avere depusa in calitate de consilier local, declara ca a obtinut Venituri din cedarea folosintei bunurilor aferente anului fiscal 2019, in valoare de 36 000 euro, respectiv Venituri din activitati Agricole (arenda) in valoare de 215 000 lei”, mai arată documentul prin care au fost sesizați inspectorii de integritate.

În plus, consilierul local PSD este acuzat că nu a declarat un contract de ipotecă în sumă de 85.000 euro, din anul 2020, care ”nu apare în nici una din declarațiile de avere depuse în 2020, respectiv 2021 la capitolul Investiții, plasamente și împrumuturi acordate, astfel cum este prevăzut de lege”.

Mai mult, neconcordanțe au fost sesizate și în privința unor conturi și depozite bancare.

“În capitolul Conturi si depozite bancare in luna august 2020, declara ca detine un cont in euro deschis la BRD in 2019 in valoare de 29 000 euro, respectiv un cont in lei deschis la BCR in valoare de 28 000 lei, deschis in 2016.  Contul in lei deschis in 2016 nu este declarat pe niciuna din declaratiile de avere din perioada 2017-2019”, se mai precizează în sesizarea depusă la ANI.

Radu Țoancă nu este singurul consilier local din actualul Consiliu Local Timișoara care are probleme cu Agenția Națională de Integritate.

Reamintim că la această oră sunt cercetați și consilierii locali PNL:

· Adrian Lulciuc, consilierul local și șef al Poștei Timișoara, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· Ștefan Sandu, consilierul local, pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole