Șeful PNL Timiș, Alin Nica, a dat lovitura vieții: s-a ales cu două dosare penale ca urmare a unor conflicte de interese și incompatibilități descoperite de Agenția Națională de Integritate

Buletin de Timișoara dezvăluia în premieră și exclusivitate în 18 noiembrie 2021 faptul că “Agenția Națională de Integritate îl cercetează pe șefului PNL Timiș, Nica Alin, pentru conflict de interese în urma sesizării“ pe care a înaintat-o redacția noastră ca urmare a unor dezvăluiri făcute în urma unor anchete jurnalistice.

Ieri, 25 ianuarie 2023, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a sesizat Parchetul General pentru conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în cazul lui Alin Nica, acuzat de ANI că în perioada în care era primar al comunei Dudeștii Noi (mandatul 2016 – 2020) “a participat la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul căreia deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție”.

Totodată, Adrian Nica este acuzat de ANI și că “ar fi încheiat un contract civil în baza căruia ar fi fost plătit cu suma de 6.900 de lei cu o firmă cu care Primăria Dudeștii Noi încheiase 15 contracte prin achiziție directă. Totodată, în calitate de primar, ar fi încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică“.

Despre contractul civil în baza căruia ar fi fost plătit cu suma de 6.900 de lei redacția noastră a scris tot în premieră și exclusivitate, așa cum puteți citi în articolul publicat pe data de 07 februarie 2022 – “Alin Nica, ca ultimul pungaș – a luat bani de la o firmă când era primar care avea contracte cu Primăria Dudeștii Noi“.

De asemenea, “ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Alin Nica a infracțiunii de fals în declarații. Conform ANI, în declarațiile de interese depuse în anii 2021 și 2022 a declarat deținerea unei calități din care demisionase. Totodată, nu ar fi menționat în declarațiile de avere depuse în anul 2020 venituri de de 4.636 de lei obținute în anul 2019 de la o întreprindere individuală“, se arată într-un comunicat de presă.

Astfel, Alin “Țăranul“ Nica a devenit de ieri Alin “Penalul“ Nica, datorită “indiciilor“ referitoare la săvârșirea unor infracțiuni care depășesc cadrul “găinăriilor“ sau “mizeriilor“ făcute în funcțiile publice pe care le-a ocupat.

Reamintim că Buletin de Timișoara a prezentat până acum în premieră și în exclusivitate o listă întreagă de membri ai PNL Timiș care sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate, o adevărată Divizie a Cercetaților, listă care în perioada imediat următoare va fi îmbunătățită:

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· primarul PNL comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Șandra, Luchian Savu, proces pierdut pentru incompatibilitate;

Recomandările noastre

Cele mai citite articole