#sepoate. Consilierul local PNL Timiș, Lorenzo Barabas, este cercetat pentru incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate

Buletin de Timișoara continuă seria dezvăluirilor privind posibile încălcări ale legii de către aleșii locali. 

Astăzi, vă prezentăm cazul consilierului local PNL din Timișoara, Lorenzo Barabas, care este cercetat pentru incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate în urma unei sesizări care a fost depusă de redacția Buletin de Timișoara ca urmare a unei anchete a echipei noastre de investigații. 

Cazul este unul tras la indigo cu cel al consilierului județean PNL Mihaela Calescu, și care este cercetată tot pentru incompatibilitate în urma dezvăluirilor Buletin de Timișoara, pe care le găsiți AICI.

Cei doi peneliști, ambii proveniți din PDL, au ocupat alternativ începând din anul 2020 funcțiile de director, respectiv președinte al Consiliului de Administrație al Canalului Navigabil Bega, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor.

Precum în cazul consilierului județean PNL Mihaela Calescu și în cazul lui Lorenzo Barabas, Buletin de Timișoara a sesizat inspectorilor de integritate faptul că respectivele funcții ar putea fi incompatibile cu cele de aleși locali, consilier județean, respectiv consilier local.

Sesizarea redacției noastre a fost acceptată de Agenția Națională de Integritate și acum Lorenzo Barabas este cercetat pentru incompatibilitate cu funcția publică.

Conform declarațiilor de avere ți de interese din 2020, consilierul local Lorenzo Barabas, în timp ce se ocupa de bunăstarea Canalului Bega, mai era și director comercial la societatea Evergreen Distribution SRL și era asociat unic la firma Buni Aloe SRL. Totodată, alesul penelist nu deține nicio locuință sau teren pe numele său, dar posedă o parcare de 16 mp în Timișoara.

Interesant este faptul că că potrivit unor surse politice Lorenzo Barabas nu este o valoare politică în sine în cadrul PNL, ci este doar un “soldat credincios” al unui mare PDL-ist, fostul deputat de Timiș, Radu Lambrino, a cărui soție, Gabriela Lambrino, a ocupat funcția de șef al Agenției Regionale de Protecția Mediului în timpul regretabilei guvernări PDL, condusă de Emil Boc. 

Radu Lambrino are în schimb, potrivit acelorași surse, mari interese de afaceri în zona panourilor publicitare din Timișoara și în zona afișajului de pe tramvaiele STPT, iar un om în Consiliul Local poate fi important când la vot apar anumite decizii care ar putea afecta asemenea business-uri.

Reamintim că la sesizarea Buletin de Timișoara mai sunt cercetați de către Agenția Națională de Integritate: 

·  șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· consilierul județean Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul local și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local Ștefan Sandu, pentru conflict de interese.

Totodată că doi primari ai PNL Timiș au fost declarați deja în incompatibilitate, respectiv conflict de interese de către Agenția Națională de integritate, iar un altul a pierdut definitiv un proces cu ANI:

· primarul comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul comunei Secaș, Simion Pop, pentru conflict de interese;

· primarul comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole