Șeful Direcției Prestări Servicii a CJ Timiș – Ciprian Trocan – fost consilier județean PNL – cercetat pentru incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate

Buletin de Timișoara continuă seria dezvăluirilor privind activitățile celor pe care i-ați ales în funcții publice.

Astăzi, redacția noastră vă prezintă cazul fostului consilier județean al PNL Timiș, Ciprian Trocan, care este cercetat pentru incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate la sesizarea Buletin de Timișoara, pe baza unei spețe care ține de clasa zero a administrației, dar care arată, în fapt, disprețul față de lege promovat de PNL Timiș la toate nivelele.

Pe data de 25.08.2021, Buletin de Timișoara publica articolul intitulat “Trădarea recompensată cu funcții publice de PNL Timiș. Aport! Ciprian Trocan, fost director în Primăria Timișoara, a primit un post de director în CJ Timiș“.

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean – fostul prefect PNL Liliana Oneț – Ciprian Trocan – consilierul județean PNL Eugen Grigoroiu

Ciprian Trocan, un tânăr de 24 de ani, necunoscut la vremea respectivă, era numit în luna martie a anului 2018 în funcția de consilier personal al fostului primar al Timișoarei, Nicolae Robu.

După doar un an, în luna mai 2019, Ciprian Trocan a devenit funcționar public și a preluat funcția de director executiv la Serviciul Public Asistență Medicală Școlară din cadrul Primăriei Timișoara.

Cu ocazia alegerilor locale din toamna anului 2020, Ciprian Trocan a candidat pe lista PNL Timiș pentru Consiliul Județean și a devenit consilier județean, calitate care a deținut-o între luna octombrie 2020 și luna august a anului 2021, conform Hotărârii de Consiliu Județean de mai jos.

În toată această perioadă de aproape un an, Ciprian Trocan a rămas și angajat al Primăriei Timișoara, ori potrivit Legii 161/2001 “funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu calitatea de funcționar public (…)“.

Acest lucru a fost sesizat de către Buletin de Timișoara inspectorilor de integritate din cadrul Agenției Naționale de Integritate, care au acceptat sesizarea echipei noastre de investigații, iar acum Ciprian Trocan este cercetat pentru incompatibilitate cu funcția publică.

La acest moment Ciprian Trocan este în continuare directorul Direcției de Prestări Servicii din cadrul Consiliului Județean Timiș și se adaugă listei sinecuriștilor cu care Alin Nica din Dudeștii a populat administrația județeană printre care îi amintim pe consilierul local Lorenzo Barabaș, consilierul județean Andrei Cotețiu sau fostul director al STPT, Nicolae Bitea, și el fost consilier județean PNL Timiș.

Până acum Buletin de Timișoara v-a dezvăluit mai multe cazuri de posibile conflicte de interese și incompatibilități în care s-ar putea afla diverși aleși locali și care sunt cercetați de Agenția Națională de Integritate:

· șeful PNL Timiș, Alin Nica, pentru conflict de interese multiplu;

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara și șef al Poștei Timișoara, Adrian Lulciuc, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local PSD, Radu Țoancă, pentru fals în declarații și avere nejustificată;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Șandra, Luchian Savu, proces pierdut pentru incompatibilitate;

· secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole