Asociațiile satelit ale CJ Timiș au ajuns tomberoane în care sunt vidanjați sinecuriștii compromiși ai PNL

Buletin de Timișoara a prezentat în dese rânduri cazurile peneliștilor care fiind compromiși la nivelul opiniei publice nu mai pot fi angajați prin diverse instituții și astfel se refugiază la județ, adică prin locuri obscure, departe de ochii cetățenilor, pentru a se pierde urma lor, prin asociațiile satelit al CJ Timiș.   

Consiliul Județean Timiș și instituțiile sale satelit au ajuns au ajuns astfel adevărate “ghene de gunoi“ în care sunt “vidanjați“ la nevoie “sinecuriștii“ compromiși ai PNL Timiș.

Numirile sunt atât rușinoase încât nimeni nu se mai sinchisește să le anunțe public, ci totul se întâmplă pe șest, șoptit, în întuneric.

Noroc cu sursele ziariștilor de prin diverse instituții și cu oamenii de bună credință care au rămas drepți și corecți și nu au pactizat pentru un pumn de arginți cu un regim care face “gargară politică de nivel comunal“, vorba USR Timiș sau “o politică de cătun“, vorba șefului PSD Timiș, Alfred Simonis.

Pe de altă parte, cei cu obrazul gros, care în mod pupincurist și sinecurist s-au aliniat acestui tip de politică și administrație sătească, ar trebui să privească pe ecranul ATM-ului prostituția pe care o practică pentru suta de lei scoasă din bancomat – își asigură portofelele ca ultimele centriste fără dinți, dar pe cărțile de vizită au trecute funcțiile pompoase.  

Așa se face că după trimiterea în judecată de către DNA pentru corupție, fostul șef al STPT, Nicolae Bitea, membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș a fost angajat la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, deoarece rămăsese fără sărvici.

A fost pus șef al asociației respective un alt membru compromis al PNL Timiș, este vorba despre consilierul județean Andrei Cotețiu, cercetat de ANI pentru conflict de interese și el membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș.

Urmează acum al treilea caz flagrant, este vorba despre consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabaș, cercetat de ANI pentru incompatibilitate cu funcția publică, care va ajunge la Asociația Intercomunitară de Deșeuri – ADID Timiș – asociație care îi finanțează lui Alin Nica firma de avocatură pe care o folosește în interese personal.

Niciunul dintre cei trei nu a fost anunțat public de către CJ Timiș sau instituțiile respective, deși ADI-urile sunt finanțate din bani publici, din cotizațiile CJ Timiș și primăriilor din județ.

Lipsa de transparență din mandatul PNL Timiș de la Consiliul Județean este încă o dovadă a politicii slinoase și dubioase duse în birourile din Palatul Administrativ, altfel de ce ai avea ceva de ascuns.

Să nu mai vorbim despre faptul că și la nivelul CJ Timiș lucrurile stau la fel, iar șeful de cabinet al președintelui CJ Timiș, Alin Nica, este un individ poreclit “Borsetă“, deoarece a fost implicat într-un dosar al șpăgilor în vămi.

Un alt consilier personal al șefului penelist este Oana Dinulescu Șandru, soția deputatul PNL Timiș, Cosmin Șandru, trimis și el în judecată de DNA pentru dare de mită, poziție din care veghează la asigurarea contractelor pentru propria familie așa cum Buletin de Timișoara a remarcat în mai multe rânduri.

Însă ce să mai aștepți de la administrația penelistă dacă însuși șeful CJ Timiș este cercetat de ANI pentru conflict de interese în mai multe spețe sau este nașul unuia numit “Bebe Sabie“, care dansa pe mașini în fața instituției Nașului.

Așadar, nu doar asociațiile satelit ale CJ Timiș au ajuns “tomberoane în care sunt vidanjați sinecuriștii“ compromiși ai PNL, dar chiar Consiliul Județean adăpostește personaje care altă dată nu ar fi putut trece nici măcar pe trotuarul din față instituției, deoarece să ocupe funcții publice ar fi fost exclus.

Conform unor surse politice chiar și Nicolae Robu a pactizat cu cei din actuala conducere a PNL Timiș – adică cu “mojicul“ de Alin Nica și cu Dănuț Groza – pe care recent îi numea: “personaje de o josnicie dusă dincolo de orice limită”. Dar, despre asta, într-un articol viitor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole