Alin Nica și-a mai tras un post de consilier personal la CJ Timiș – al 6-lea. Director de cabinet – un personaj poreclit “Borsetă“

Astăzi a intrat în vigoare o nouă organigramă la Consiliul Județean Timiș.

Nu ați auzit de ea, deși a fost aprobată săptămâna trecută, dar nu-i nicio problemă, s-a făcut pe sub birouri, în disprețul transparenței și dacă în Timiș ar fi existat “televizoare“, angajații ar fi aflat de la TV care sunt noile posturi pe care lucrează, dar suntem un județ fără televizoare, doar cu “oficioase“, așa că angajații au stat cuminței în bănci și au așteptat hârtia magică prin care să li se comunice noii șefi și noile structuri în care își vor desfășura activitatea.

Ceea ce se poate remarca din noua structură organizatorică, pe care o găsiți AICI, este faptul că Alin Nica vrea în continuare să “Dezvolte Timișul“ (sloganul său de campanie) fără o Direcție de Investiții sau Dezvoltare, deoarece la precedenta reorganizare din martie 2021 a desființat Direcția, așa că CJ Timiș va funcționa în continuare doar cu un Serviciu de Investiții, deși săteanul de la Dudeștii Noi “aburește“ lumea, pe cele câteva persoane care încă îl mai cred, și acelea doar interesate de sinecurile aflate în plată, cum va implementa PNRR și cum în loc de bărcuțe pe canalul Bega vor găsi bancnote de euro.

Un al doilea aspect demn de remarcat este faptul că numărul angajaților va fi mărit. Astfel, au fost înființate 14 posturi noi, deși același demagog, Alin Nica, care se transformă într-un veritabil mitoman, anunța anul trecut reducerea drastică a numărului de salariați în numele reformei administrative.

“Se va reorganiza Consiliul Judetean Timis, iar linia directoare a acestui proces este profesionalizarea administratiei si a functionarilor. Deja din evaluarile preliminare rezulta ca vom putea functiona linistit cu cel putin 10% mai putini angajati decat in prezent. Profesionistii vor ramane. Cei care nu doresc sa se implice in proiectele Consiliului vor fi invitati sa se dedice muncii la privat pe piata timiseana“, a spus Alin Nica pe data de 1 februarie 2021. De atunci s-au făcut zeci de angajări noi în administrația județeană, iar acum, probabil din cauza familiei mari peneliste din județ, au fost înființate și posturi noi.

Un alt treilea aspect este faptul că Alin Nica și-a mai tras un post de consilier personal, al șaselea, prin înființarea unui post nou. Anul trecut pentru că “prostul nu-i prost destul până nu e și fudul“, fiul satului Dudești a înființat și funcția de Director de Cabinet, care în realitate este tot un post de consilier personal, doar că titulatura dă bine pe cartea de vizită.

Dar haideți să vedem care sunt în prezent cei cinci consilieri personali, de “expertiza“ cărora beneficiază “cântărețul ratat“, care era, nu, conform retoricii de partid, “tânărul primar care și-a scos satul din sărăcie“:

  • Iosif Nicoară, zis “Borsetă“ – Director de Cabinet -fost comandant din Poliția de Frontieră, care-i „mulgea” pe șpăgarii din Moravița, detalii AICI;
  • Oana Dinulescu Șandru – soția deputatului penelist penal Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru dare de mită, detalii AICI;
  • Vasile Ciuruș – al cărui frate este abonat la contracte pe bani publici cu primăriile Moșnița Nouă și Ghiroda;
  • Flaviu Iepan – fost șofer al președintelui CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, detalii AICI;
  • Viorel Coifan – 75 de ani, no comment.

Cel de-al șaselea consilier personal urmează să fie angajat și probabil, la fel ca cei de mai sus, va avea ca obiectiv “profesionalizarea administrației și a funcționarilor“.

Reamintim că Alin Nica a mai beneficiat de serviciile unui consilier personal, trecut între timp într-un post guvernamental, sinecuristul Bogdan Ghelebere, cel care derulează un contract cu RETIM de mai mulți ani, nestingherit nici măcar de reformatorii useriști, și care în primele luni de la preluarea postului de consilier al lui Alin Nica a încheiat, prin firma în care este asociat, două contracte cu Ambulanța Timiș, detalii AICI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole