Dominic Fritz atac furibund la adresa lui Nicolae Robu: Timișoara a fost condusă de un “țepar notoriu“

Primăria Municipiului Timișoara va fi nevoită să achite Administrației Fondului pentru Mediu o factură de 4,3 milioane de lei pentru raportarea greșită a cantităților de deșeuri, în perioada 2016-2020, se artă într-un comunicat de presă de astăzi.

La auzul veștii primarul în funcție, Dominic Fritz, a luat foc și arată cu degetul spre fostul primar Nicolae Robu, pe care îl numește “țepar notoriu“.

“Îmi dau seama din ce în ce mai mult că Timișoara a fost condusă de un țepar notoriu. Astăzi, am primit o nouă notă de plată de 4,3 milioane de lei pentru perioada 2016-2020. De data aceasta, am aflat stupefiat că Primăria a mințit an de an, în raportările privind deșeurile reciclate. Un control realizat în ultimele luni de inspectorii AFM a constatat diferențe masive între cantitățile de deșeuri declarate de municipalitate ca fiind depozitate/reciclate în perioada 2016-2020 și cantitățile reale depozitate/reciclate. Pe lângă gazul consumat în 2014, acum avem de plătit și minciuna că am fi reciclat mai mult decât în realitate“, spune, revoltat Dominic Fritz.

Lucrăm ca să declarăm realitatea reciclării, nu povești

“Condamn ferm acest tip de a face administrație, în care se aruncă în viitor plăți curente, din motive politicianiste. Plătim azi aproape 4,3 milioane de lei, la care vor mai veni câteva milioane penalități, pentru gunoiul băgat sub preș, la propriu, în anii 2016-2020. Nu doar că suntem buni de plată acum, am și ratat ani întregi pentru a pune la punct sistemul de valorificare a deșeurilor din Timișoara. Lucrăm cu toate firmele de salubrizare pentru a îmbunătăți serviciile de colectare și reciclare a deșeurilor. Întărim controlul Primăriei asupra trasabilității deșeurilor ca să declarăm realitatea reciclării, nu povești“, a mai precizat actualul primar.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole