“Schimb de prizonieri“ între Primăria Timișoara și Consiliul Județean – nevasta consilierului local Adrian Lulciuc vs. omul de încredere al lui Alin Nica

Primăria Timișoara și Consiliul Județean se află de ceva vreme într-o forfotă continuă în ceea ce privește “schimbul de prizonieri“, adică de funcționari publici.

Practica nu este una nouă, la fel s-a întâmplat și în fostele administrații, dacă ar fi să amintim doar faptul că pe vremea lui Nicolae Robu fostul șef al CJ Timiș, Călin Dobra, a transferat un birou întreg de la Primăria Timișoara, persoane mai mult sau mai puțin utile, unele chiar inutile, pe care le-a mai și pus în funcții de conducere, dar la fel a procedat și Sorin Grindeanu când a deținut pentru scurt timp funcția de șef al administrației județene, care și-a dus la Consiliul Județean mai mulți foști colaboratori din Primăria Timișoara.

De la preluarea mandatului de către Alin Nica, octombrie 2020, lucrurile au luat-o în direcția inversă, adică mulți angajați ai CJ Timiș s-au întors la Primăria Timișoara “de răul“ peneliștilor și imposibilitatea de colaborare cu actuala putere politică, unii chiar au renunțat la un salariu mai mare pe care l-au avut în CJ Timiș față de Primăria Timișoara, doar pentru a avea liniște și să scape metodele de lucru peneliste.

Cei care s-au adaptat până acum sunt fie “obedienții de serviciu“, fie neamurile și apropiații unor lideri politici, fie nou-veniții de pe sate aduși de Alin Nica și băieții săi. Vă prezentăm doar câteva exemple extrem de relevante:

– vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, un sătean de la Moșnița Nouă, și-a ales un consilier personal un “băiat de pe sate“, consilier local în comuna Boldur, Ionuț Sârbu, care între timp a ajuns să conducă tinerii “gelați pițiponci elitiști“ peneliști de pe terasele din Unirii, care sunt membri ai tineretului penelist;

– un al doilea exemplu este cel al unui funcționar public, Cosmin Ungureanu, specialist în achiziții publice, care a fost transferat la Consiliul Județean chiar de la Primăria Dudeștii Noi;

– iar un al treilea exemplu este chiar amuzat – “băieții de pe sate“ au adus o “săteancă“, funcționar public, specialistă în achiziții publice, Aurica Zamfiroiu, angajată la Asociația Comunelor și la Primăria satului Moșnița Nouă, pentru “a o unge“ șef al proiectelor europene – așadar, fondurile europene ale Consiliului Județean au ajuns, în cazul în care nu știați, și sigur nu știați, pe mâna unei “sătence“ specialistă în achiziții publice, deci nu în fonduri europene.

Revenind însă la prezent, să spunem că, după ce Primăria Timișoara a reușit, Dumnezeu știe cum, să deblocheze problema reorganizării și să câștige un prim proces privind organigrama, forfota “schimbului de prizonieri“ a luat amploare.

Vineri într-o conferință de presă, primarul Dominic Fritz a declarat despre transferurile dinspre CJ Timiș spre Primăria Timișoara următoarele:

Nu pot să vă dau exact cifra din cap, dar știu că sunt în jur de …8…na…,dar nu știu exact că astea sunt la resurse umane, dar sunt sub 10 din câte știu. Sunt chestiuni administrative pe care nu le știu, noi am și mărit puțin salariile, și poate unii vor să se întoarcă. Ce mă bucură este că avem tot mai mulți colegi implicați și în ciuda tuturor blocajelor care au existat sunt mulți funcționari care mișcă lucrurile și avem investiții record“, a spus Dominic Fritz.

Conform surselor administrative al Buletin de Timișoara, ca și date generale să spunem că de la Consiliul Județean urmează să fie transferate spre Primăria Timișoara 10 persoane, majoritatea de la Direcția Tehnică, care în principal se ocupă cu drumurile județene.

Dar, printre aceste persoane urmează să fie transferată și fosta secretată de cabinet Sorina Visu, care a mai lucrat la Primăria Timișoara fiind secretara lui Sorin Grindeanu, care apoi a lucrat la Consiliul Județean atât cu Sorin Grindeanu, dar și cu Călin Dobra. Acesta urmează să se alăture la PMT colegei sale Nicoleta Avram, transferată deja dinspre județ spre municipiu, și ea secretată de cabinet a lui Sorin Grindeanu la Primăria Timișoara, iar apoi a lucrat la Consiliul Județean atât cu Sorin Grindeanu, cât și cu Călin Dobra.

Însă, vedetele “schimbului de prizonieri“ sunt două personaje aproape comice.

Altfel, la Consiliul Județean a fost transferată deja de la Primăria Timișoara, Alexandra Lulciuc, nevasta consilierului local PNL, Adrian Lulciuc, despre care Buletin de Timișoara scria recent că este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese deoarece în Consiliul Local Timișoara a votat mai multe proiecte de hotărâri care aduceau anumite beneficii soției sale, angajată a primăriei, așa cum puteți citi AICI. Adrian Lulciuc este însă cercetat și pentru incompatibilitate cu funcția publică, fiind și director regional al Poștei Timișoara, de la intrarea la guvernare a PNL.  

Acum câteva zile, pe pagina de Facebook a Consiliului Județean a fost postat un mesaj, care face referire chiar la soția consilierului local PNL, Adrian Lulciuc.

Colegii noștri, Ana Maria Lambing, Andrei Lucaci, Adrian Lupuț, Adrian Pătru, Alexandra Lulciuc și Simina Suciu, sub coordonarea administratorului public al județului, Marian Constantin Vasile, au lucrat contracronometru la depunerea proiectelor, în condițiile în care apelul funcționează pe principiul primul venit, primul servit“, așa cum puteți citi pe larg AICI.

A doua vedetă a schimbului de prizonieri este Alexandru Avram, transferat în toamna anului 2020, deci imediat după alegerile locale și preluarea mandatului de Alin Nica, în Consiliul Județean Timiș de la Administrația Prezidențială, ca om de încredere al șefului CJ Timiș, Alin Nica. Acesta a fost imediat numit ca director interimar al unei direcții a CJ Timiș, însă nu a rezistat mult, doar 6 luni, și-a dat demisia din funcția respectivă, rămânând funcționar simplu, ca urmare a unor intrigi generate chiar în echipa lui Alin Nica, subiect despre care Buletin de Timișoara a scris la vremea respectivă AICI. Mai simplu spus: omul lui Alin Nica a fost împachetat de alți oameni din echipa lui Alin Nica. Acum, potrivit unor surse administrative, omul de încredere a lui Alin Nica urmează să fie transferat din CJ Timiș și să facă parte din echipa lui Dominic Fritz la Primăria Timișoara, ca specialist pe mediul de afaceri și strategii. Reamintim că Alexandru Avram a făcut parte din afacerea Dubai și a stat la masă cu Alin Nica și șeful său de cabinet, Iosif “Borsetă“ Nicoară, alături de interlopul Cristian Birlic.

Schimbul de prizonieri este însă unul extrem de avantajos, culmea, pentru PNL Timiș și Alin Nica.

Deoarece:

– Alin Nica scapă în acest mod de anumite persoane pe care nu le mai dorea oricum în CJ Timiș și nu știa cum să scape de ele, și face rost, aproape nesperat, de niște posturi ce vor fi vândute ca sinecuri;

– Alin Nica va transfera în Primăria Timișoara anumite persoane cu o loialitate incertă față de puterea politică din PMT;

– Alin Nica are acum spațiu de manevră pentru a se împăca măcar cu o parte dintre primari prin probabila angajare masivă a unor “specialiști“ de pe sate și a umple definitiv administrația județeană cu “săteni PNL-iști“ – neveste, copii, amante, apropiați, oamenii lu unul și lu altul de pe stradă, etc.;

– PNL Timiș își salvează anumiți funcționari loiali și care au găsit în Consiliul Județean un refugiu temporar;

– Alin Nica găsește niște resurse nesperate care să facă campanie electorală pentru el însuși în 2024.

La Primăria Timișoara urmează ca PSD să își consolideze anumite poziții, pregătind în acest fel reintrarea în conducerea Primăriei Timișoara în 2024, cel puțin așa cum arată datele de astăzi, iar viceprimarul PNL Cosmin Tabără va fi izolat și anihilat complet, adică mai complet decât este astăzi. 

La Consiliul Județean, care, tot pe date de astăzi, va fi recâștigat de PSD, situația viitorului președinte devine una extrem de complicată, deoarece va găsi o administrație ostilă, înțesată de PNL-iști care nu vor genera nimic util, doar blocaje, și trădători din fosta administrație care nu vor dori decât consolidarea pozițiilor apărate cu greu.

La o analiză extrem de simplă, putem concluziona astfel: Sorin Grindeanu își pregătește oamenii care să-l ia în primire pe viitorul viceprimar al Timișoarei, în timp ce PSD își slăbește masiv influența în CJ Timiș, iar Alfred Simonis, posibil viitorul președinte de Consiliu Județean, va avea o situație infernală, cu un spațiu de manevră de gaura cheii. Dar faptul că nu a fost interesat nici măcar de apărarea pozițiilor din interiorul CJ Timiș deja câștigate, duce cu gândul că PSD poate a “vândut“ deja CJ Timiș și va avea un cal mort drept candidat.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole