Șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, după revocarea din Consiliul ANI: voi contesta în instanță votul senatorilor

Astăzi, 12 septembrie 2023, Senatul României a votat pentru revocarea șefului PNL și CJ Timiș, Alin Nica, din funcția de membru în Consiliul Naţional de Integritate al ANI.

Votul a venit la solicitarea PSD și a președintelui interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, deoarece Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în luna ianuarie, că a sesizat Parchetul cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ și PNL Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii, care ar fi fost comise când deținea funcția de primar în comuna Dudeştii Noi, așa cum puteți citi AICI.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, șefului PNL și CJ Timiș, Alin Nica, acuză pe toată lumea privind revocarea sa și susține că va contesta în instanță votul senatorilor.

Votul politic bate justiția! Astăzi, coaliția PSD-USR-AUR a votat pentru revocarea mea din Consiliul Național de Integritate, fără niciun temei legal, cu unicul scop de a grăbi acapararea Agenției Naționale de Integritate. Parlamentarii Alfred Simonis (PSD) și Raoul Trifan (USR) au cerut revocarea mea din funcția de membru al Consiliului Național de Integritate deși procurorii nu au apucat să se pronunțe asupra dosarului care mi-a fost fabricat politic de către cei care astăzi mi-au aranjat revocarea. Mecanismul e simplu: o persoană plătită reclamă diverse spețe, procurorii sunt obligați să cerceteze, timp în care oponenții politici intoxică spațiul public cu minciuni ascunse în spatele unor așa zise declarații politice. Pentru că nu am mentalitate de victimă, deși sunt atacat constant și nejustificat, voi contesta în instanță votul senatorilor care m-au demis din Consiliul Național de Integritate. Pe cei care au ticluit o asemenea mizerie, pe cei care dau bani pentru așa ceva cu gândul că vor câștiga voturi în plus, am încredere că îi va sancționa comunitatea, la alegeri. Poate vă întrebați de ce a fost o miză înlăturarea mea din Consiliul Național de Integritate. Acest Consiliu este singura entitate cu atribuții de control asupra ANI, astfel că, la scurt timp după ce am adus în atenția presei disfuncționalitățile acestei instituții, după ce am arătat cum aceasta riscă să fie folosită pentru hărțuirea unor oameni nevinovați, PSD-ul s-a activat instant. Dacă până acum am atras atenția că 9 din 10 persoane reclamate de către ANI la Parchet, la final, sunt declarate nevinovate, mă aștept ca, în câteva luni, PSD-ul să își facă treaba și, în an electoral, să asistăm la acel film sinistru în care președintele ANI, băiat de primar PSD-ist, va lega și va dezlega cariere administrative și candidaturi politice. Vor fi 10 din 10 nevinovați cu reputația afectată, vor fi 10 din 10 șantajați politic și 10 din 10 persoane linșate mediatic în timp ce adevăratele dosare de corupție, șpăgile și combinațiile vor rămâne în siguranță, în afara atenției publice.  Chiar dacă, temporar, am pierdut calitatea de membru al Consiliului Național de Integritate, voi continua să semnalez abuzurile comise de ANI și voi monitoriza activitatea acestei instituții. Apreciez munca depusă de angajații ANI, știu că își fac datoria, însă, pentru ca munca lor să dobândească valoare, este nevoie de o schimbare sistemică, acea schimbare pe care începusem să fac și care m-a costat dosarul fabricat politic. Închei cu o întrebare: cei care mi-au cerut revocarea sunt gata sa își dea demisia din funcțiile publice pe care le dețin dacă voi fi declarat nevinovat?“, a scris Alin Nica pe Facebook.

Într-un comentariu la postarea în cauză, senatorul USR de Timiș, Raoul Trifan, îi bate obrazul lui Alin Nica pentru că nu și-a dat demisia de onoare.

Culmea ipocriziei: să fii în pat cu PSD și să acuzi pe alții că lucrează cu ei. Dacă aveați coloană vertebrală, domnule Nica, vă retrăgeați dumneavoastră de bună voie din forul de supraveghere al ANI – instituția care v-a făcut sesizare la Parchet pentru fals în declarații, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și conflict de interese. Restul sunt doar niște lamentări pe care le-am auzit de multe ori din gura celor în jurul cărora se strânge lațul Justiției“, a fost replica senatorului Raoul Trifan.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole