Circ pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Timiș – funcționarii se ceartă cu consilieri județeni – dezvăluiri prind like-urile de la neamuri

Consiliul Județean Timiș a postat ieri pe pagina de Facebook a instituției un anunț privind depunerea unor cereri de finanțare, pentru care nu există nicio garanție că vor fi aprobate, privind renovarea energetică a mai multor obiective de infrastructură educațională, administrativă și de îngrijire și asistență pentru persoane cu dizabilități.

Autorii postării notează că această banală procedură reprezintă un “„Sprint” pentru 77 milioane de lei. Prin eforturile unei echipe interdisciplinare, Consiliul Județean Timiș a reușit să depună spre finanțare, într-un timp scurt, 12 proiecte.

Au fost depuse spre finanțare următoarele obiective:

– Centrul școlar pentru educație incluzivă „P.P. Neveanu” – 4.8 milioane lei;

– Centrul școlar pentru educație incluzivă „Constantin Pufan” – 7.6 milioane lei;

– Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” – 25.2 milioane lei;

– Centrul școlar pentru educație incluzivă „Alexandru Roșca” – 4.2 milioane lei;

– Centrul școlar pentru educație incluzivă „Constantin Păunescu” – 6 milioane lei;

– Clădire administrativă – 6.8 milioane lei;

– Bloc cu locuințe de serviciu – 4.6 milioane lei;

– Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Ciacova – 6.5 milioane lei;

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timișoara – 4.7 milioane lei;

– Sediul DGASPC Timișoara – 1.3 milioane lei;

– Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia – 4.5 milioane lei.

Sumele prezentate sunt pentru cheltuielile eligibile finanțate 100% prin PNRR, la care se adaugă valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile, sumă asigurată din bugetul de stat“, se arată în informarea CJ Timiș.

În mod absolut penibil și deșănțat, impropriu pentru o instituție publică, și pentru o pagină oficială a unei instituții publice, în postare este o înșiruire de nume ale unor funcționari care și-ar fi adus aportul la depunerea cererilor deși pentru acest lucru sunt plătiți din bani publici.  

De remarcat că toată tărășenia s-a întâmplat “sub coordonarea administratorului public al județului, Marian Constantin Vasile“.

Colegii noștri, Ana Maria Lambing, Andrei Lucaci, Adrian Lupuț, Adrian Pătru, Alexandra Lulciuc și Simina Suciu, sub coordonarea administratorului public al județului, Marian Constantin Vasile, au lucrat contracronometru la depunerea proiectelor, în condițiile în care apelul funcționează pe principiul primul venit, primul servit“, se arată în postare.

Într-un comentariu la postarea CJ Timiș, consilierul județean PSD, Ioan Sorincău, fost primar la Moșnița Nouă, aduce câteva clarificări, care au fost omise, spune domnia sa, în comunicarea CJ Timiș:

Sprint cu poticneli. Proiectele au fost revizuite la solicitarea ministerului, nefiind tocmai bine întocmite de prima dată, cu toată coordonarea iscusită a administratorului public. Consiliul județean s-a întrunit de urgență, la ora 9.00, luni 10.10. 2022, pentru a vota corecturile și completările., pentru a putea fi depuse în aceeași zi, la ora 10.00.Trebuie precizat că banii erau puși pe tava tuturor consiliilor județene din țară. E bine că i-am luat pe cei alocați Timișului, era trist și jenant să nu îi luăm. Să încheiem într-o notă optimistă și să îi urăm domnului administrator public, care, după ce și-a dedicat mult timp problemelor de mediu, se căsătorește în curând : CASĂ PE PIATRĂ ȘI CĂSNICIE ÎNDELUNGATĂ ȘI FERICITĂ ALĂTURI DE ALEASA INIMI SALE!“, a scris Ioan Sorincău, eveniment monden despre care puteți citi AICI.

La comentariul consilierului județean PSD (funcție politică) intervine un funcționar public (apolitic) promovat chiar pe vremea fostului președinte PSD al CJ Timiș, Călin Dobra, deci a colegului de partid al lui Ion Sorincău, funcționar care actualmente este subordonată actualului vicepreședinte imobiliar PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, afacerist și el din Moșnița Nouă, care adaugă propriile laude:

Sa nu uitam de contributia majora a colegilor din Patrimoniu, dna Simona Muntean, dna Diana Anderca si dl Bogdan Vlad, fara a caror munca cererile nu ar fi putut fi depuse. Multumesc, dragii mei colegi pentru munca si eforturile depuse! Felicitari dnei Aurica Zamfiroiu, coordonatorul Serviciului Managementul Proiectelor pentru toata implicarea si colegialitatea de care a dat dovada!“, a scris funcționarul.

Consilierul județean PSD, Ioan Sorincău, revine apoi cu noi detalii, în care acuză lipsa de transparență din Consiliul Județean:

Postarea la care comentăm era anonimă, neasumată de nimeni dintre cei care bântuie de-a lungu’ (mai ales) și de-a latu’ instituției. Așa că nu știm cui să-i mulțumim pentru laude și omisiuni. Transparența acesta depersonalizată e sublimă și tinde să devină o practică obișnuită la tot mai multe instituții așa-zis publice. Amuzante mi se par aprecierile (like) date de angajați ai CJT sau ai instituțiilor subordonate, de colegi de partid , de neamuri. Jalnic că sunt cam puține (25 la ora aceasta) față de populația de peste 750.000 de locuitori ai județului (0,33%). Presupun că vor urma câteva ședințe cu personalul, în care se va stabili cum să se aprecieze postările. Glumesc, e doar o presupunere“, spune Ioan Sorincău.

Funcționarul public, apolitic!, nu se lasă, și își permite să se ia la harță, țâfnos, cu un om politic, aspect total inoportun având în vedere statutul celor două personaje:  

Comentariul meu nu era sub forma de repros. Am tinut doar sa fac aprecieri la adresa colegilor din echipa mea, pentru ca sunt tare mandra de ei. Zi frumoasa va doresc!“, mai adaugă funcționarul public.

Întreaga desfășurare a evenimentelor se găsește pe pagina de Facebook a Consiliului Județean, dacă nu va fi ștearsă.

Reamintim că Buletin de Timișoara a publicat recent un articol intitulat: Pagina de Facebook a CJ Timiș folosită pentru promovarea administratorului public și a logodnicei sale.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole