Alin Nica vrea să-și salveze “penalii” din PNL Timiș. Prima mutarea – Nicolae Bitea ar putea ajunge șef la o asociație care gestionează fonduri europene de aproape 200 de milioane de euro

Fostului consilier județean PNL și fost șef al Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Bitea, care este cercetat de DNA într-un dosar pentru dare de mită, împreună cu deputatul “ginerică” Cosmin Șandru, i se pregătește un loc călduț în angrenajul administrației județene.

Dosar în care este trimis în judecată de DNA pare a fi doar un amănunt nesemnificativ pentru șeful CJ Timiș, Alin Nica, care potrivit unor surse politice este decis să-l impună pe Nicolae Bitea în poziția de director adjunct al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș.

Nicolae Bitea a demisionat de la conducerea STPT la cererea primarului Dominic Fritz, în momentul în care DNA a deschis dosarul pe numele său, însă peneliștii nu par la fel de intransigenți, și fără jenă, doresc să-i ofere un post “penalului“ lor, rămas momentan pe drumuri.

Mișcarea este cunoscută în mediul politic de mai multă vreme, însă s-a așteptat trecerea timpul și ieșirea de pe agendă publică a subiectului în care a fost implicat Nicolae Bitea, spun sursele Buletin de Timișoara.

ADI Apă – Canal este condusă momentan la nivel executiv alt personaj controversat, de fostul secretar general al PSD Timiș, Marcel Mihoc, căruia peneliștii îi pregătesc debarcarea și schimbarea organigramei asociației pentru a se asigura un loc lui Nicolae Bitea, spun sursele citate.

ADI Apă – Canal, deși nu este o asociație vizibilă, are o importanță strategică deosebită, deoarece, împreună cu CJ Timiș și Aquatim, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara, asigură la nivel județean implementarea proiectului de extindere a rețelelor de apă și canalizare, proiect pe fonduri europene de circa 200 de milioane de euro, finanțat prin POIM.

În anul 2020 spre exemplu, ADI Apă – Canal, a primit de la CJ Timiș o cotizație anulă de 500.000 lei pentru a-și acoperi în principal cheltuielile de funcționare.

Așadar, “europeanul“ Alin Nica, în fapt el însuși un îmbogățit din funcția de primar al comunei Dudeștii Noi, așa cum o demonstrează declarația sa de avere, pare pregătit să-i salveze cariera lui Nicolae Bitea, fapt care ar putea fi și dovada că zvonurile care circulau în urmă cu câteva lui ar putea fi adevărate, și anume, că nu ar fi fost străin de acțiunile lui Nicolae Bitea și Cosmin Șandru.

Reamintim că însuși Alin Nica este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru un posibil conflict de interese.

Alături de el, ANI îi mai cercetează pe consilierul județean Cosmin Costa, și consilierii locali Ștefan Sandu și Adrian Lulciuc.  

Buletin de Timișoara a realizat recent chiar un bilanț al PNL Timiș, pe care îl găsiți AICI, de când la conducere se află Alin Nica și Dănuț Groza, primarul din Sânnciolau Mare.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole