Dominic Fritz: soția lui Cosmin Șandru este consiliera personală a lui Alin Nica, acesta să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții contra voturi

Șeful USR Timiș, primarul Dominic Fritz, îi solicită șefului PNL Timiș Alin Nica, să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții contra voturi, cu atât mai mult cu cât soția lui Cosmin Șandru, deputatul liberal împotriva căruia DNA a început urmărirea penală pentru dare de mită, este consiliera personală a lui Alin Nica la CJ Timiș.

“Îi cer lui Alin Nica să spună public dacă avea cunoștință de tranzacționarea de funcții din deconcentrate contra voturi, in condițiile în care a cerut personal și public menținerea dlui Bitea în funcția de director al STPT, iar soția dlui Șandru este consiliera personală a domniei sale. Este inacceptabil ca Timișoara să fie asociată cu fenomenul de corupție politică din cauza acțiunilor în care sunt implicați cei doi membri ai PNL. Dar realitatea este că, în spatele ușilor închise, așa au funcționat administrațiile orașului în ultimii 30 de ani, pe baza acestui tip de tranzactionalism pe care am început să-l stârpim în Primăria Timișoara. Cer PNL Timiș  să se delimiteze clar și public  de astfel de practici și să nu atragă asupra Timișoarei această nedorită reputație, că aici se vând funcții și voturi. Autosuspendarea dlui Șandru este insuficientă, este necesară o asumare politică“, spune primarul Timișoarei.

Directorul STPT urmează să demonstreze dacă are onoare, deoarece Dominic Fritz i-a cerut demisia.

“Le cer domnilor Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș și Nicolae Bitea, directorul STPT,  demisiile de onoare din Parlament și de la conducerea companiei timișorene de transport public. Au apărut informații că DNA a început urmărirea penală împotriva celor doi politicieni locali, membri ai PNL, care au fost înregistrați oferind funcții în deconcentratele din Timișoara și Timiș contra voturi împotriva moțiunii de cenzură.  Am cerut Consiliului de Administrație STPT să verifice dacă au fost tranzacționate posturi în societatea timișoreană de transport. Nici primarul și nici consiliul de administrație nu au dreptul, potrivit legilor României, să demită un director de companie publică locală pentru activități care nu au legătură cu compania. De aceea este necesară o verificare în cadrul STPT pentru a afla dacă, în această companie publică locală, s-au oferit poziții contra altor beneficii politice“, a mai spus Dominic Fritz.

Reacția primarului vine după ce ieri procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au anunțata că au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții ȘANDRU COSMIN, deputat în Parlamentul României și BITEA NICOLAE-FLORIN, director general al Societății de Transport Public Timișoara, în sarcina cărora s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole