Șeful CJ Timiș, Alin Nica, a făcut cadou un contract de 300.000 de lei tatălui consilierei sale personale

Alin Nica - Oana Dinulescu Sandru - Cosmin Sandru

Afacerile în familie sunt deja o tradiție în administrația județeană de la preluarea mandatului de către șeful PNL Timiș, Alin Nica.

Recent, Buletin de Timișoara a dezvăluit cum o firmă de avocatură folosită în mod personal de către șeful CJ Timiș, Alin Nica, a încheiat un contract de consultanță juridică cu o asociație, ADID Timiș, finanțată chiar de CJ Timiș, faptă pentru care redacția noastră a înaintat o sesizare la Agenția Națională de Integritate pentru un posibil conflict de interese. Reamintim că Alin Nica este deja cercetat pentru un alt posibil conflict de interese, despre care puteți citi AICI.

Recent, echipa de investigații a Buletin de Timișoara a descoperit un nou caz, unul flagrant și ostentativ, care reprezintă o nouă flegmă pe obrazul cetățenilor din Timiș care l-au votat de săteanul din Dudeștii Noi și echipa sa de peneliști.

Astfel, la începutul acestui an, pe data de 12 ianuarie 2022, CJ Timiș realizează o achiziție publică prin Sistemul Electronic de Achiziții, cu firma SC Grup DCM SRL, așa cum puteți vedea în fotografia de la finalul articolului.

Valoarea contractului încheiat este de peste 300.000 de lei și potrivit datelor din SICAP este vorba despre “lucrări suplimentare având ca obiect – Realizarea iluminatului stradal al intersecției sens giratoriu dintre DJ 591 C și DN 6 și presemnalizarea rutieră cu panouri amplasate pe console – conform Documentației atașate anunțului de participare nr. 31.520 din data de 21.12.2021, ADV1263649 și a ofertei depuse cu nr. 32136 din data de 24.12.2021“.

Conform datelor disponibile pe lisafirme.ro, compania Grup DCM îl are ca acționar majoritar și administrator pe cunoscutul penelistul Dumitru Dinulescu, unul dintre marii beneficiari de fonduri publice din județul Timiș, unele provenite chiar de la Primăria Dudeștii Noi.

Dumitru Dinulescu este nimeni altul decât tatăl Oanei Dinulescu Șandru, actual consilier personal al șefului CJ Timiș, Alin Nica, și este socrul deputatului PNL de Timiș, Cosmin Șandru, trimis în judecată de DNA pentru corupție – dare de mită.

Așadar, banii publici rămân în familia penelistă, nestingherită de nicio instituție a statului, după zicala nimic nu se pierde, totul se transformă. Totuși, conform unor surse ale Buletin de Timișoara, Alin Nica a făcut la finalul anului trecut o vizită la Palatul de Justiție din Timișoara, informație ținută la secret de “justiția independentă“, din care cauză nu se știe exact motivul vizitei discrete.

Nu mai departe de ieri Buletin de Timișoara vă informa cum firma Backup Technology SRL, aparținând unui alt penelist, Ionuț Gaiță, a încheiat un contract cu Poliția Locală Timișoara – instituție coordonată de viceprimarul PNL Cosmin Tabără – de 1,1 milioane de lei pentru a monta camere video în oraș.  

Recomandările noastre

Cele mai citite articole