Firma unui PNL-ist primește peste 1 milion de lei de la Poliția Locală pentru a monta camere video în Timișoara

Ieșirea de la guvernarea locală din Timișoara după alegerile locale nu a însemnat nimic pentru peneliștii descurcăreți care rămân mai departe conectați la banul public la fel ca până în 2020, când manevrau aproape tot ce mișca în municipiul.

Buletin de Timișoara a scris recent, în luna noiembrie 2021, cum nimeni nu l-a deranjat, după venirea la conducerea orașului a noii conduceri, pe secretarul general adjunct la PNL Timiș, Bogdan Ghelbere, care derulează printr-o firmă un contract de 11.000 de lei/lună de mai mulți ani cu RETIM. În cadrul Consiliul de Administrație al societății, USR are doi reprezentanți, Mircea Vancia și administratorul public, Matei Creiveanu, o mână dreaptă a primarului Dominic Fritz. Într-un dialog cu redacția noastră din luna decembrie Mircea Vancia promitea că din respect pentru contribuabili va face lumină în acest caz, iar Retim ar putea reanaliza contractul firmei lui Bogdan Ghelbere și va solicita pe piața liberă noi oferte privind costul serviciilor prestate de firma lui Bogdan Ghelbere. Din păcate pentru banii plătiți de timișoreni pentru serviciile jenante oferite de Retim, cazul s-a împotmolit în neantul intereselor transpartinice din care USR se pare că nu lipsește. Buletin de Timișoara chiar a solicitat RETIM să comunice timișorenilor pe ce se duc banii, însă în numele transparenței româno-germane, compania a refuzat. Rușinos!

Pe data de 9 februarie 2022, adică ieri, Poliția Locală Timișoara ne anunța, printr-un comunicat de presă, că a finalizat o licitație privind amplasarea în oraș a 22 de camere video noi.

Conform comunicatului, pe care îl găsiți integral AICI, “(…)Deși au manifestat interes patru operatori economici, la procedura din data de 08.11.2021 a depus oferta un singur operator, respectiv Backup Technology SRL. Atribuirea contractului a fost realizată la valoarea de 1.101.808,18 lei fără TVA”.

Până ieri Poliția Locală nu a comunicat nimic public privind începerea procedurilor de derulare a unei asemenea licitații.

De ce a ascuns Poliția Locală acest lucru? Simplu. Firma care a depus singura ofertă și a câștigat licitația peste a unui PNL-ist. Și nu a oricărui PNL-ist, ci a unui fost candidat la funcția de senator în toamna lui 2020, Ionuț Gaiță, care în mandatul lui Nicolae Robu a ocupat pentru o perioadă de timp și funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Horticultura, instituție aflată în subordinea primăriei Timișoara.

De remarcat că Poliția Locală se află în subordinea viceprimarului PNL Cosmin Tabără, coleg de partid cu Ionuț Gaiță, o alăturarea care poate ridica mari suspiciuni și semne de întrebare, dar asta în Germania sau într-o țară cu justiție funcțională și nu aservită politic până în măduva oaselor.

O analiză a pressalert din 2021 arată că în trei ani firma lui Ionuț Gaiță a derulat contracte de 36 de milioane de lei cu administrații liberale.

Conform site-ului companiei, printre proiectele de care se ocupat se regăsește cel privind celebrul deja “Trafic management și supraveghere video în Municipiul Timișoara” sau “Realizarea unui sistem de monitorizare video în vederea reducerii infracționalității în Comuna Dudeștii Noi“, pe vreme când primar era Alin Nica, actualul șef al CJ Timiș.

Interesant este și faptul că Backup Technology SRL avea în derulare și un contract cu Consiliul Județean Timiș pentru operarea Sălii Multifuncțioanle pentru care primea la un moment dat chiar 10.000 de lei/lună. De-a dreptul “uimitor” este că înainte ca firma lui Ionuț Gaiță să preia contractul cu CJ Timiș, operarea Sălii era făcută tocmai de firma celui pe care l-am amintit la începutul articolului, Bogdan Ghelbere, și asta ca să se închidă cercul.

Așadar, afacerile peneliștilor se derulează nestingherite pe sub ochii USR care pare un partid paralizat în aș asuma ceea ce a promis în decursul anilor, adică CURĂȚENIE.

Amintim doar în treacăt despre contractul de consultanță juridică al unei firmei de avocatură folosită în scop personal de șeful PNL Timiș, Alin Nica, încheiat cu o asociație unde șef este vicepreședintele USR al CJ Timiș, Cristian Moș.

Pleac-ai noştri, vin ai noştri, noi rămânem tot ca proştii.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole