Senatorul USR+ Timiș, Raoul Trifan a semnat moțiunea de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu. Filiala consideră că premierul trebuie să plece

Senatorul USR+ Timiș, Raoul Trifan și-a pus semnătura pe moțiunea de cenzură împotriva guvernului Florin Cîțu, deoarece “PNDL 3 în forma propusă de PNL este jaf la drumul mare!“

“Primarii din teritoriu, în schimbul voturilor la congresul PNL, au o cerință singulară, mare și lată: să primească bani de la bugetul național pe care să-i cheltuie în exact același mod în care au fost obișnuiți și până acum. Doar nu credeați că primarii PSD au migrat la PNL pentru că au descoperit subit că le curge sânge liberal prin vene. Esențial este și faptul că în forma programului dorită de PNL primarii NU VOR RĂSPUNDE PENAL pentru ilegalitățile comise prin cheltuirea sumelor colosale alocate discreționar de la centru.  PNDL 3 trebuie modificat ca să includă criterii clare de alocare a banilor, mecanisme de trasabilitate a cheltuielilor și o transparența totală a procesului. USR PLUS nu va accepta acest program fără ca el să respecte aceste principii clare și complet normale pentru o țară europeană“, își justifică decizia senatorul USR+ de Timiș.

Florin Cîțu a pierdut definitiv susținerea USR PLUS

“Celălalt motiv principal pentru care Florin Cîțu și-a încălcat pentru a doua oară cuvântul dat este că urmau numirile procurorilor-șefi la DNA, DIICOT și la Parchetul General. Cheltuirea masivă a banilor publici fără respectarea cerințelor legale are nevoie de procurori obedienți, care să nu facă mare vâlvă. Ar fi fost foarte rău pentru această rețea de sifonat bani publici ca la șefia parchetelor să vină oameni independenți și care să fie puși pe treabă. Florin Cîțu a pierdut definitiv susținerea USR PLUS și în consecință nu mai poate fi premierul acestei coaliții. Fie înțelege această realitate și își dă demisia de onoare, fie îl vom trimite noi acasă prin cele 80 de voturi ale parlamentarilor USR PLUS cu care dl. Cîțu a fost învestit în funcția de premier“, precizează Raoul Trifan.

La rândul său USR+ Timiș, consideră că Forin Cîțu a aruncat România în criză politică  pentru a-și cumpăra cu bani publici voturi în PNL, prin PNDL 3, și pentru a bloca anchete penale împotriva celor care jefuiesc banii publici. De aceea trebuie să plece!

Recomandările noastre

Cele mai citite articole