Procurorii Parchetului Curții de Apel Timișoara îl anchetează pe șeful PNL Timiș, Alin Nica – este acuzat penal de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a anunţat, în luna ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Alin Nica, preşedinte al CJ Timiş, a infracţiunilor de conflict de interese, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane şi fals în declaraţii. infracţiunile ar fi fost comise când era primar în Dudeştii Noi.

În tot acest timp s-a petrecut și un fapt de o gravitate deosibită, un atac violent la valorile democratice și europene, despre care puteți citi AICI.

Din cauza faptului că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a comunicat nimic public despre dosarele respective, Buletin de Timișoara a solicitat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie informații privind stadiul dosarelor penale ale lui Alin Nica.

În răspunsul Parchetului General, transmis redacției noastre pe 22 iunie, așa cum puteți vedeam mai jos, se specifica faptul că dosarele penale au fost trimise spre soluționare Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Cu referire la cerea adresată instituției noastre, (…), vă comunicăm că sesizarea la care faceți referire a fost înaintată spre soluționare, conform competenței materiale și teritoriale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara“, arată PICCJ, fără nicio altă explicație, fără a preciza măcar data la care a primit dosarele.

Tot pe 22 iunie, redacția noastră a solicitat Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara informații privind stadiul dosarelor penale ale lui Alin Nica.

Pe 23 iunie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara informează că a înregistrat solicitarea redacției noastre, dar a fost transmisă spre soluționare Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, ceea ce înseamnă că dosarele lui Alin Nica vor fi cercetate de către acest parchet, tot la fel, fără nicio altă explicație privind declinarea competenței și fără a preciza măcar data la care a primit dosarele.

Vă facem cunoscut că cererea dv. a fost înregistrată cu numărul de mai sus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara și a fost transmisă Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara pentru a fi soluționată conform competentei. Pentru orice sesizare ulterioară având același obiect, ori solicitări în legătură cu aspectele semnalate, urmează să vă adresați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara“, arată PJT, într-un răspuns sfidător, chiar impertinent.  

Pe 26 iunie, redacția noastră a solicitat și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara informații privind stadiul dosarelor penale ale lui Alin Nica.

Pe data de 29 iunie, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara a comunicat către Buletin de Timișoara faptul că procurorii din cadrul acestui parchet vor investiga acuzațiile aduse șefului PNL Timiș, Alin Nica.

Ca urmare a solicitării dv., vă comunicăm faptul că dosarul cu numărul…înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara ca urmare a sesizării Agenției Naționale de Integritate, cu referire la numitul Alin Adrian Nica, având ca obiect infecțiunile de conflict de interese, respectiv folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, a fost preluat în data de 24.04.2023 de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, fiind înregistrat cu numărul…, în prezent aflându-se la procuror“, se arată în adresa semnată de procurorul general, Cristi Sorin Bosnea.

Așadar, trei parchete și-au pasează între ele, precum zarzavaturile, dosarele penale ale lui Alin Nica, fără nicio explicație pentru cetățenii care le plătesc “ca proștii“ salariile și pensiile speciale, iar de mai bine de două luni nu se precizează dacă a început sau nu urmărirea penală în cazul lui Alin Nica.

Reamintim că la nivelul PNL Timiș, doar din 2020 până în prezent, vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, care a fost găsit în conflict de interese, în luna aprilie 2023; consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, a fost declarat incompatibil; consilierul local din Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost declarat incompatibil cu funcția; purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, este cercetată pentru posibile conflicte de interese, iar primarul PNL al comunei Belinț, Laurențiu Târziu, a fost declarat incompatibil și a pierdut în primă instanță procesul prin care a contest decizia ANI.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole