Consilierul local PNL Timiș, Adrian Lulciuc, a vândut 10.000 de măști la Societatea de Drumuri Municipale SA unde este membru AGA – “VIP-urile“ din Consiliul de Administrație al societății

Buletin de Timișoara vă informa că pe data de 13 aprilie 2023 că Agenția Națională de Integritate a anunțat că liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, este incompatibil cu funcția publică.

Adrian Lulciuc mai deține și funcțiile secretar general al PNL Timișoara și director regional al Poștei Timișoara.

În perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arăta în comunicatul ANI.

STPT și Aquatim, căpușate de consilierul local PNL, Adrian Lulciuc

Una dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara la care face referire Agenția Națională de Integritate este Societatea de Transport Public care a cumpărat de la firma BRG Vencer SRL, la care Adrian Lulciuc este acționar, 6.000 de măști în valoare totală de 24.000 de mii de lei, deci la 4 lei bucata așa cum puteți citi AICI.

La data încheierii contractelor, director al STPT era un coleg de-al lui Adrian Lulciuc din PNL Timiș, fostul consilier județean Nicolae Bitea, care este trimis în judecată de DNA pentru corupție.

O altă societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara la care face referire Agenția Națională de Integritate este Aquatim SA, care potrivit unui document oficial intrat în posesia Buletin de Timișoara a cumpărat, în perioada pandemiei de Covid-19, măști FFP2 în valoare de 49.000 de lei de la firma BRG Vencer SRL la care Adrian Lulciuc este acționar, așa cum puteți citi AICI.

La data încheierii contractelor de către Aquatim SA, președinte al Consiliului de Administrație al societății era o altă colegă de partid a lui Adrian Lulciuc, este vorba despre Carmen Nicoleta Popescu, vicepreședinte al PNL Timișoara, care se află în CA-ul respectiv și la ora actuală.

Societatea de Drumuri Municipale SA se află liderului consilierilor locali PNL

A treia societate cu care firma BRG Vencer SRL, la care Adrian Lulciuc este acționar, a avut contracte pe perioada pandemiei de Covid-19 este Societatea de Drumuri Municipale SA.

Conform unui document intrat în posesia Buletin de Timișoara, SDM a cumpărat în aprilie 2020 circa 10.000 de măști de la firma BRG Vencer SRL, valoarea tranzacției fiind de peste 42.000 de lei.

Un fapt deosebit de grav este că Adrian Lulciuc a făcut parte din Consiliul de Administrație al SDM în perioada 2012-106, iar la ora actuală este membru al Adunării Generale a Acționarilor, și chiar sfidător cu legea, acesta a fost președinte de ședință la o adunare AGA din data de 18.04.2023, deci la câteva zile după ce Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil și din cauza contractelor avute cu SDM.

Societatea de Drumuri Municipale SA este condusă de Valentin Martânov, ultimul director rămas în funcție din vechile administrații care s-au perindat la conducerea municipalității, plătit cu peste 200.000 de lei anual pentru lucrări prost executate, dovadă că recent primarul Dominic Fritz a dispus refacerea unor lucrări.

VIP-urile din Consiliul de Administrație al SDM, protectorii directorului Valentin Martânov

Interesant este că la Societatea de Drumuri Municipale SA au făcut parte din Consiliul de Administrație mai multe “personalități“ politice “marcante“ cum ar fi: actualul consilier local PSD, Radu Țoancă; fostul copreședinte al PNL/PDL Timiș, Dan Popa, administratorul public de la Primăria Dudeștii Noi, Nicu Oneț, mâna dreapta a actualului șef al PNL Timiș, Alin Nica; fostul șef al pădurilor pe țară, Adam Crăciunescu; actualul director adjunct de la Direcția de Prestări Servicii a CJ Timiș, Gabriel Cruciat, partenerul de tenis al șefului CJ Timiș, Alin Nica; fostul consilier personal al primarului Nicolae Robu, Cătălin Iapă; președintele UDMR Timiș, Andrei Molnar; PNL-știi de rang inferior, Ilie Stoinel și Sorin Anghel, dar și contabilul Monica Ocnean, susținută de PSD, care actualmente face parte din Unitatea Centrală de Achiziții, societate comercială în subordinea Primăriei Timișoara.

În urma deciziei Agenției Națională de Integritate, atât primarul Dominic Fritz, cât și viceprimarul Ruben Lațcău, au solicitat demisia de onoare a lui Adrian Lulciuc din Consiliul Local, însă niciunul dintre ei nu au solicitat demisia directorului Valentin Martânov, deși la nivelul SDM, conform unor informații ale redacției noastre, relațiile comerciale dintre directorul Valentin Martânov și liderul grupului consilierilor locali PNL, Adrian Lulciuc, sunt mult mai ample decât achiziția de măști.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2023, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese la începutul lunii aprilie 2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole