Timișoara: liderul consilierilor locali PNL, Adrian Lulciuc, a vândut 6.000 de măști la 4 lei bucata către Societatea de Transport Public – a fost declarat incompatibil de ANI

Buletin de Timișoara vă informa că pe data de 13 aprilie 2023 că Agenția Națională de Integritate a anunțat că liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, este incompatibil cu funcția publică.

Adrian Lulciuc mai deține și funcțiile secretar general al PNL Timișoara și director regional al Poștei Timișoara.

In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arăta în comunicatul ANI.

Adrian Lulciuc mai are pe rolul ANI încă două dosare deschise privind o posibilă altă incompatibilitate, deoarece cumulează funcția de consilier local cu cea de director la Poștă și un posibil conflict de interese din cauza faptului că a votat anumite proiecte în Consiliul Local care au adus beneficii materiale soției sale, Alexandra Lulciuc, angajată în Primăria Timișoara, care între timp și-a găsit un loc călduț în administrația județeană, fiind angajată de șeful PNL Timiș, Alin Nica, în Consiliul Județean Timiș.

Astăzi, debanat.ro a publicat primele contracte pe care Adrian Lulciuc le-a încheiat, prin firma BRG Vencer SRL la care este acționar, cu societățile aflate chiar în subordinea Consiliului Local Timișoara, este vorba despre  Societatea de Transport Public.

Interesant că la vremea încheierii contractelor, director al STPT era un coleg de-al său din PNL Timiș, fostul consilier județean Nicolae Bitea, care este trimis în judecată de DNA pentru corupție.

Astfel, pe 9 aprilie 2020, sub semnătura directorului Bitea, STPT comandă 3.000 de măşti, a câte 4 lei bucata. În total, contractul este de 12.000 de lei. A doua zi, pe 10 aprilie, mai comandă 2.000 de măşti, tot la 4 lei bucata, contractul fiind de 8.000 de lei. În fine, pe 22 aprilie (data care apare în comunicatul ANI), STPT mai comandă un lot de 1.000 de măşti, la acelaşi preţ, valoarea de această dată a contractului fiind de doar 4.000 de lei. Per total, e vorba de 24.000 de lei pe care firma lui Lulciuc a obţinut-o doar de la STPT“, notează debanat.ro.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2023, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese la începutul lunii aprilie 2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole