VIDEO. Scandal în Consiliul Local Timișoara – afacerile liderului de grup al PNL, Adrian Lulciuc, în prim plan – este acuzat că a încheiat contacte cu societățile subordonate chiar Consiliului Local

Liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, a fost găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate la începutul lunii aprilie 2023.

Adrian Lulciuc este și secretar al PNL Timișoara și director regional al Poștei Timișoara.

Acuzațiile la adresa sa sunt extrem de grave având în vedere că este acuzat că o firmă a sa derula afaceri chiar cu societățile subordonate Consiliului Local.

In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arată în comunicatul ANI.

Potrivit unor surse al Buletin de Timișoara, firma la care face referire Agenția Națională de Integritate este AOA SOLUTII SI CONSULTANTA SRL, care are sediul în Timișoara, pe strada Arieș, și îl are ca administrator și asociat unic pe consilierul local PNL, Adrian Lulciuc, prin care acesta a derulat tranzacții pe Bursa Română de Mărfuri, deoarece pe lângă consilier local, director al Poștei Timișoara, penelistul mai este și broker la Bursa de Mărfuri Timișoara.

Astăzi, în plenul Consiliului Local Timișoara, afacerile liderului de grup al aleșilor PNL, Adrian Lulciuc, au fost luate la puricat de către viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, care a avut trei întrebări pentru consilierul local penelist legate de speța în care este implicat, dar și pentru viceprimarul PNL al Timișoarei, Cosmin Tabără, absent însă de la ședință, care în calitatea sa de șef al PNL Timișoara este superiorul politic al consiliului local Adrian Lulciuc, așa cum se poate vedea în video de mai jos:

https://youtu.be/mDU3-BpWack

Așa cum Buletin de Timișoara a arătat deja, pe rolul ANI se mai află două spețe nefinalizate în privința lui Adrian Lulciuc, deoarece cumulează calitatea de consilier local cu cea de director al Poștei Timișoara, cât și de conflict de interese, deoarece a votat în Consiliul Local mai multe proiecte care au adus beneficii materiale soției sale, Alexandra Lulciuc, fostă angajată în Primăria Timișoara, actualmente angajată la Consiliul Județean Timiș.

Reamimtim că Agenția Națională de Integritate a anunțat că vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, este și el în conflict de interese din cauza unor combinații imobiliare făcute pe vremea când deținerea calitatea de consilier local la Moșnița Nouă, așa cum puteți citi AICI.

Mai mult și șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, este acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole