Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău: cerem imperativ demisia lui Adrian Lulciuc, liderul grupului PNL din Consiliul Local – există o suspiciune de corupție uriașă

Agenția Națională de Integritate a anunțat pe 13 aprilie că liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, este incompatibil cu funcția publică.

Acuzațiile ANI sunt extrem de grave:

In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arată în comunicatul ANI.

Viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a declarat astăzi, pe 21 aprilie, că este un caz flagrant de suspiciune de corupție uriașă.

Vreau să mă refer la cazul dlui director regional al Poștei Timișoara și lider de grup al PNL Timișoara din Consiliu Local, dl. Adrian Lulciuc. Care a fost găsit incompatibil și trimis în judecată de către ANI și ceea ce este mai șocant este motivul pentru care dânsul a fost găsit incompatibil. În calitatea sa de consilier local, printr-o firmă pe care o deținea, mai mult sau mai puțin ascundă, derula contracte cu societăți din subordinea Consiliului Local. Iar eu aici am o singură surprindere, că dl. Lulciuc nu și-a dat încă demisia din Consiliul Local. Demisia dlui Luliuc este imperativă. Fiecare zi care trece în funcția de consilier local este o zi care arată că în PNL nu există respect față de lege, că de fapt singurul obiectiv politic al oamenilor din acest partid este accesul la putere și la resursele statului pentru propriile lor interese“, a declarat Ruben Lațcău.

Suspiciune de corupție uriașă în Consiliul Local Timișoara

Este absolut impardonabil să fi consilier local și în același timp să derulezi afaceri cu societăți pe care le ai în subordine ca și consilier local. Un caz mai flagrant de suspiciune de corupție eu nu știu să fi existat în Consiliul Local în ultimii ani, deci dl Lulciuc are un singur gest de onoare pe care poate să-l facă și să-și dea demisia din Consiliul Local. De asemenea, PNL-ul ar trebui să-i ceară urgent demisia. Faptul că avem această liniște asurzitoare, această pace generală, arată tocmai cum s-a normalizat această situație absurdă, acest conflict de interese evident, această suspiciune de corupție uriașă. Eu mă întreb în momentul în care dânsul a mers să negocieze cu unii dintre foștii directori ai acestor societăți, unii fiind colegi de partid ai dânsului, în ce calitate a mers să negocieze aceste contracte: de consilier local, de membru PNL, de coleg de partid cu președintele de CA, cum s-au întâmplat aceste discuții, aceste negocieri, aceste contracte? Deci singura soluție onorabilă este demisia“, a mai spus viceprimarul USR al Timișoarei.

Potrivit unor surse al Buletin de Timișoara, firma la care face referire Agenția Națională de Integritate este AOA SOLUTII SI CONSULTANTA SRL, care are sediul în Timișoara, pe strada Arieș, și îl are ca administrator și asociat unic pe consilierul local PNL, Adrian Lulciuc, prin care acesta a derulat tranzacții pe Bursa Română de Mărfuri, unde era director de operații conform unui CV.

Potrivit aceluiași document Adrian Lulciuc a fost în perioada 2013-106 membru în Consiliul de Administrație al Societății de Drumuri Municipale SA, societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara.

Firma a avut o cifră de afaceri de 48 de mii de lei în 2019, de 131 de mii de lei în 2020 și de 144 de mii de lei în 2021.

Reamintim că pe rolul Agenției Naționale de Integritate se mai află două sesizări în cel în privește pe Adrian Lulciuc, una care se referă la cumularea calității de ales local cu cea de director al Poștei Timișoara și a două în privința unui posibil conflict de interese din cauza faptului că șotia sa era funcționar public exact în Primăria Timișoara, la ora actuală fiind angajată în Consiliul Județean Timiș.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole