Timișoara: liderul grupului consilierilor locali PNL, Adrian Lulciuc, găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate a dat de la începutul anului mai multe lovituri PNL Timiș, arătând adevărata față de PNL-iștilor din județ.

Astfel, la finalul lunii ianuarie, șeful PNL Timiș, Alin Nica, a fost găsit în conflict de interese, iar instituția a înaintat Parchetului General și două dosare penale pe numele său, pentru folosirea funcție pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

Astăzi, 13 aprilie 2023, a fost o zi cu mare ghinion pentru PNL Timiș.

Agenția Națională de Integritate a anunțat că vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, este în conflict de interese din cauza unor combinații imobiliare făcute pe vremea când deținerea calitatea de consilier local la Moșnița Nouă, așa cum puteți citi AICI.

Tot astăzi, Agenția Națională de Integritate a anunțat că liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, este incompatibil cu funcția publică. Acesta este secretar al PNL Timișoara și director regional al Poștei Timișoara.

In perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun.Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arată în comunicatul ANI.

Interesant este că în declarațiile de interese din 2018, 2019, 2020, Adrian Lulciuc nu menționează că ar avea acțiuni la nicio firmă, lucru care nu a fost elucidat de Agenția Națională de Integritate, dacă este vorba despre un fals în declarații sau nu.

Mai mult, conform unor surse administrative, Adrian Lulciuc mai este și broker la Bursa de Mărfuri Timișoara, calitate din care ar fi încheiat mai multe contracte pentru anumite societăți ale Consiliului Local Timișoara unde deține calitatea de liderul al grupului consilierilor locali PNL.

Buletin de Timișoara îi solicită primarului Timișoarei, Dominic Fritz, să facă lumină în acest caz și să prezinte atât contractele la care face referire Agenția Națională de Integritate, cât și cele încheiate de bokerul Adrian Lulciuc cu societăți ale Consiliului Local.

Redacția noastră a scris în mai multe articole că Adrian Lulciuc este suspectat atât de incompatibilitate, deoarece cumulează calitatea de consilier local cu cea de director al Poștei Timișoara, cât și de conflict de interese, deoarece a votat în Consiliul Local mai multe proiecte care au adus beneficii materiale soției sale, Alexandra Lulciuc, fostă angajată în Primăria Timișoara, actualmente angajată la Consiliul Județean Timiș.

Rămâne de văzut dacă și suspiciunile respective se vor materializa în perioada următoare.

Pe lângă șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa și consilierul local Adrian Lulciuc, Agenția Națională de Integritate a mai descoperit în mandatul actual început în 2020 și alți membri ai PNL Timiș care au probleme de integritate. Este vorba despre primarul PNL comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, găsit în incompatibilitate, iar alți doi primari PNL Timiș au pierdut definitiv procesele cu ANI, primarul PNL comunei Checea, Florin Daniel Florea, proces pierdut pentru incompatibilitate și primarul PNL comunei Șandra, Luchian Savu, proces pierdut pentru incompatibilitate;

 Chiar și așa, la nivelul PNL Timiș mai există de fapt o adevărată “Diviziei a Cercetaților“ care au probleme cu Agenția Națională de Integritate:

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

Recomandările noastre

Cele mai citite articole