Aquatim SA căpușată de liderul consilierilor locali PNL, Adrian Lulciuc – contracte pentru măști FFP2 în valoare de 49.000 de lei

Buletin de Timișoara vă informa că pe data de 13 aprilie 2023 că Agenția Națională de Integritate a anunțat că liderul grupului consilierilor locali PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, este incompatibil cu funcția publică.

Adrian Lulciuc mai deține și funcțiile secretar general al PNL Timișoara și director regional al Poștei Timișoara.

În perioada exercitării mandatului 2016-2020 de consilier local, societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut calitatea de asociat, a încheiat la data de 22 aprilie 2020, 3 contracte de furnizare produse (achiziții directe – facturi fiscale în valoare totală de 73.780 Lei), cu diverse societăți înființate ori aflate în subordinea/sub autoritatea C.L. al Mun. Timișoara, încălcând astfel prevederile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003“, se arăta în comunicatul ANI.

Adrian Lulciuc mai are pe rolul ANI încă două dosare deschise privind o posibilă altă incompatibilitate, deoarece cumulează funcția de consilier local cu cea de director la Poștă și un posibil conflict de interese din cauza faptului că a votat anumite proiecte în Consiliul Local care au adus beneficii materiale soției sale, Alexandra Lulciuc, fostă angajată în Primăria Timișoara, care între timp și-a găsit un loc călduț în administrația județeană, fiind angajată de șeful PNL Timiș, Alin Nica, în Consiliul Județean Timiș.

Una dintre societățile aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara la care face referire Agenția Națională de Integritate este Societatea de Transport Public care a cumpărat de la firma BRG Vencer SRL la care Adrian Lulciuc este acționar 6.000 de măști în valoare totală de 24.000 de mii de lei, deci la 4 lei bucata așa cum puteți citi AICI.

Interesant că la vremea încheierii contractelor, director al STPT era un coleg de-al lui Adrian Lulciuc din PNL Timiș, fostul consilier județean Nicolae Bitea, care este trimis în judecată de DNA pentru corupție.

O altă societate aflată în subordinea Consiliului Local Timișoara la care face referire Agenția Națională de Integritate este Aquatim SA, care potrivit unui document oficial intrat în posesia Buletin de Timișoara a cumpărat, în perioada pandemiei de Covid-19, măști FFP2 în valoare de 49.000 de lei de la firma BRG Vencer SRL la care Adrian Lulciuc este acționar.

La data încheierii contractelor de către Aquatim SA, președinte al Consiliului de Administrație al societății era o colegă de partid a lui Adrian Lulciuc, este vorba despre Carmen Nicoleta Popescu, vicepreședinte al PNL Timișoara, care se află în CA-ul respectiv și la ora actuală.

Reamintim că la sfârșitul lunii ianuarie 2023, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate în trei dosare penale privind un conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Totodată, vicepreședintele PNL al Consiliului Județean Timiș Alexandru Proteasa, care este și membru în Biroul Politic Județean al PNL Timiș, a fost descoperit în conflict de interese la începutul lunii aprilie 2023.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole