Purtătorul de cuvânt al CJ Timiș, Loredana Lungu, este cercetată pentru conflict de interese – se alătură lui Alin Nica, acuzat în trei dosare penale și vicelui PNL, găsit în conflict de interese

Consiliul Județean Timiș a intrat după alegerile locale din 2020 pe mâna unor persoane extrem de dubioase promovate în funcții de PNL Timiș.  Nu a trecut mult timp și adevărul a ieșit ușor-ușor la iveală, iar spoiala cu care au fost vopsiți peneliștii din Timiș a început să cadă. Adică lupii îmbrăcați în piele de oaie nu au mai avut de ce să se ascundă pentru că electoratul fusese deja păcălit, iar mirosul degajat în preajma lor a devenit pestilențial.

Așa se face că contractele pentru firmele de partid au curs pe bandă rulantă, fără ca măcar niciun organ al statului să intervină, deoarece unele situații care ridică mari semne de întrebare și amintim aici doar câteva exemple:

Totuși, o instituție și-a făcut treaba, singura putem spune, deoarece Parchetul, DIICOT sau DNA se uită în continuare în altă parte, și anume Agenția Națională de Integritate care, rând pe rând, a început să-i cerceteze și mai apoi să-i găsească în diferite situații de încălcare a legii pe vajnici peneliști din Timiș.

Primul care a fost găsit incompatibil a fost proaspătul primar ales în 2020 al comunei Belinț, Laurențiu Târziu.

Au pierdut procesele cu ANI alți doi primari ai PNL Timiș, este vorba despre primarul PNL al comunei Checea, Florin Daniel Florea, pentru incompatibilitate și primarul PNL al comunei Șandra, Luchian Savu, tot pentru incompatibilitate;

A urmat apoi, șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, care a fost acuzat în luna ianuarie 2023 de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și vicepreședintele PNL al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, care a fost găsit în conflict de interese, în luna aprilie 2023.

Nu a scăpat nici liderul de grup al PNL din Consiliul Local Timișoara, Adrian Lulciuc, care a fost găsit și el incompatibil în luna aprilie 2023, fiind acuzat că a în calitate de consilier local a încheiat printr-o firmă contracte cu societăți aflate în subordinea Consiliului Local Timișoara. În acest caz chiar lupul a fost pus paznic la oi, nu doar că și-a dat jos blana.

Consiliul Județean Timiș rămâne însă în atenția Agenției Naționale de Integritate, iar cel mai recent caz este al purtătorului de cuvânt al administrației județene Loredana Lungu, care este cercetată pentru posibile conflicte de interese.

Inspectorii de integritate au fost sesizați cu privire la faptul că Loredana Lungu, șefa interimară și a Biroului de Comunicare, funcționar public în cadrul Consiliului Județean Timiș, derulează afaceri pe bani publici cu primăriile din județ, prin firma soțului său, Tudor Flueraș“, așa cum scrie publicația Banatul Meu.

Conform declarației de interese din 2022  Loredana Luciana Lungu, prin soțul său, Tudor Flueraș, consilier personal al primarului din orașul Sânnicolau Mare, deține firma TWO MEDIA SRL, care potrivit datelor disponibile în Sistemul Electronic de Achiziții Publice are încheiate contracte cu mai multe unități administrativ teritoriale din județul Timiș pentru editarea și tipărirea de ziare. Ori, potrivit fișei postului, Loredana Luciana Lungu, are la rândul său între atribuții, atât ca funcționar public de execuție, cât și ca funcționar public cu funcție delegată de conducere, Agenda CJT, adică ziarul Consiliului Județean Timiș”, se arată în sesizarea formulată luna trecură.

Surpriza în acest caz vine din faptul că potrivit unui răspuns al ANI, Loredana Lungu este deja cercetată de Agenția Națională de Integritate încă din luna septembrie 2022.

Alin Nica, șeful CJ Timiș, a beneficiat în 2020 de o campanie electorală care i-a avut la bază pe Tudor Flueraș împreună cu soția sa Loredana Lungu, care după câștigarea alegerilor s-au lipit de administrația publică din Timiș. Sexy Loredana Lungu a aterizat de la o sală de sport în cadrul Consiliului Județean Timiș în martie 2021, pe o poziție de simplu executant în cadrul Biroului de Comunicare, după care a ajuns purtătorul de cuvânt al instituție și a fost numită temporar din 10 ianuarie 2023, pe postul de șef la Biroul de Comunicare. Până să vină la CJ Timiș, Loredana Lungu avea o firmă prin care tipărea niște agende și calendare. Ea este soția unuia dintre consilierii neoficiali ai lui Alin Nica, președinte CJ Timiș, Tudor “Bebe” Flueraș. Acesta este și consilier oficial al secretarului general al PNL Timiș, primarul de Sânnicolau Mare, Dănuț Groza“, mai arată Banatul Meu.

Așadar, Loredana Lungu se alătură unei “Divizii a Cercetaților“ care există mai la nivelul PNL Timiș dosare care nu sunt încă soluționate:

· primarul PNL comunei Dudeștii Noi, Ion Goșa, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Marius Hiticaș, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Mihaela Calescu, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL Timiș, Andrei Cotețiu, pentru conflict de interese;

· consilierul județean PNL Timiș, Dan Sarmeș, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean al PNL Timiș, Lucian Blaga, pentru incompatibilitate;

· consilierul județean PNL și fost șef al RAR Timiș, Cosmin Costa, pentru incompatibilitate;

· fostul consilier județean PNL Timiș, Ciprian Trocan, pentru incompatibilitate;

· consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabas, pentru incompatibilitate;

· consilierul local PNL din Timișoara, Ștefan Sandu, pentru conflict de interese;

· consilierul local din Dudeștii Noi, Adrian Capsali, pentru conflict de interese și incompatibilitate;

· primarul PNL comunei Belinț, Laurențiu Tîrziu, pentru incompatibilitate;

Acestora li se alătură secretarul comunei Becicherecu Mic, Marian Hîldan Macavei, care este cercetat pentru conflict de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole