Firma de casă a șefului PNL Timiș, Alin Nica – penalizată de Dominic Fritz pentru lucrările de la Fântâna cu Pești cu 500.000 de lei

Pe data de 23 februarie 2022, Buletin de Timișoara prezenta în premieră și în exclusivitate faptul că lucrările la Fântâna cu Pești din Piața Victoriei sunt blocate de o firmă de casă, apropiată de șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, care este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese, fals în declarații și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane.

Lucrările în valoare de peste 130 de mii de euro au fost atribuite pe vremea fostului primar Nicolae Robu către firma JDA Consult SRL. Conform informațiilor de pe site-ul listafirme.ro pe care redacția noastră l-a consultat, firma care se ocupă de lucrări îl are administrator și asociat unic pe un anume Deian Adrian Jifcu. Interesant este că Deian Adrian Jifcu, deci patronul acestei firme, a fost propus de primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica, în anul 2017, pentru a fi desemnat, în mod repetat, ca administrator unic al societății Aquatorontal SRL, societate a Consilului Local Dudeștii Noi“, așa cum puteți citi AICI.

În luna mai a anului 2022,Primăria Timișoara anunța că firma va fi penalizată cu 3.500 de lei/zi pentru lucrările neexecutat de la Fântâna cu Pești.

Pe data de 15 iunie 2022, Buletin de Timișoara prezenta în premieră și în exclusivitate și faptul că CJ Timiș construiește la Jimbolia un bazin de înot cu aceeași firmă, contract de lucrările câștigat după ce Alin Nica a devenit șef al Consiliului Județean.

Mai mult, la data de 18 ianuarie 2023, redacția noastră prezenta faptul că firma respectivă derulează mai multe contracte de zeci milioane de lei cu instituțiile subordonate Consiliului Județean Timiș condus chiar de Alin Nica.

Ieri, 9 mai, primarul Timișoarei, Dominic Fritz a anunțat că firma JDA Consult SRL a fost penalizată cu 500.000 de lei pentru lucrările la Fântâna cu Peşti.

Întârzierea de la Fântâna cu Peşti nu a rămas nepenalizată. Am tăiat factura pentru penalităţi de peste 500.000 lei pentru o întârziere de 178 de zile. Toată lucrarea a costat 600.000 de lei. Adică, penalităţile de întârziere au costat firma aproape toată suma pe care trebuia să o încaseze pentru lucrare. Timişoara se dezvoltă prin respectarea unor reguli. Iar termenele pe care le impunem la licitaţii nu sunt o glumă, ci condiţii contractuale pe care firmele cu care semnăm un contract şi le asumă. Constructorul a ştiut că va fi penalizat şi, cu toate astea, s-a dovedit a fi foarte neserios la lucrare. Sunt hotărât să iau şi astfel de măsuri atunci când contractele nu se respectă: penalităţi pentru întârzierea lucrărilor sau refacerea lucrărilor prost făcute pe cheltuiala firmei”, a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz.

 În urma lucrărilor la Fântâna cu Peşti, timişorenii şi-au exprimat nemulţumirea pe reţelele de socializare, spunând că noua culoare nu se încadrează în zonă, aceasta fiind mai deschisă.

Au trecut mai bine de trei ani de la semnarea contractului pentru reabilitarea Fântânii cu Peşti, însă ordinul de începere a lucrărilor a fost amânat de către fostul edil Nicolae Robu, pentru ca şantierul să nu pornească în plină vară. Au început primele operaţiuni de reabilitare în 2020, însă au fost oprite după scurt timp.

În 2021, a fost dat ordinul de reîncepere a lucrărilor de către administrația Fritz, iar fântâna ar fi trebuit să fie gata în februarie 2022.

Constructorul anunţa că au fost solicitate lucrări suplimentare faţă de cele prevăzute la momentul la care se licitase lucrarea şi acesta este motivul pentru ca s-a întârziat întreaga lucrare.

Fântâna cu Peşti din Piaţa Victoriei, un simbol al Timişoarei, a fost construită în 1957, sub forma unei stele cu cinci colţuri. A fost apoi modificată în anii ’80, având o formă circulară.

A apărut stickerul auto cu #Robuvinoînapoi

Alexandru Filpișan, membru al PNL Timiș, cel care a lansat tricoul cu #Robuvinoînapoi, a trecut acum la alt nivel. Tânărul liberal a prezentat stickerul auto cu hashtagul respectiv deoarece se…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole