“DNA să vină să îl ia!“. O “firmă căpușă“ apropiată de șeful CJ Timiș, Alin Nica, contracte de zeci milioane de lei cu instituțiile subordonate Consiliului Județean

Buletin de Timișoara vă prezenta ieri, 17 ianuarie 2023, cazul firmei de avocatură Sabou, Burz și Cuc care a primit, conform Sistemului de Achiziții Publice, un contract de consultanță juridică de 120.000 de lei din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, asociație satelit a CJ Timiș.

Firma nu este însă la prima ispravă de acest gen și este aceeași care îl reprezintă pe șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, în calitate de persoană privată în diferite procese, inclusiv într-un proces pe care șeful PNL Timiș l-a intentat redacției Buletin de Timișoara ca metodă de intimidare în încercarea disperată și naivă de a opri dezvăluirile în ceea ce îl privește și care sunt abia la început, așa cum puteți citi AICI.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș este condusă la rândul său de un membru PNL Timiș consilierul local din Timișoara, Lorenzo Barabaș.

Așadar, o firmă de avocatură care îl reprezintă pe Alin Nica i-a bani publici de la o asociație satelit a Consiliului Județean Timiș, condus chiar de Alin Nica.

“Combinațiile“ pe bani publici în care este implicat șeful PNL al CJ Timiș, Alin Nica, nu se rezumă doar la acest caz.

Redacția noastră vă prezenta în mai multe articole cum firma JDA Consult SRL, firma care a ținut blocate lucrările de la Fântâna cu Pești din Timișoara, îl are ca administrator pe Deian Jifcu, un apropiat al șefului PNL și CJ Timiș, Alin Nica, pe care acesta l-a numit succesiv ca administrator al unei societăți aparținând Consiliului Local Dudeștii Noi, pe vremea când ocupa funcția de primar al comunei și era abonată la contracte cu Primăria Dudeștii Noi, așa cum puteți citi AICI.

Acest fapt nu a împiedicat firma respectivă că să devină constructorul unuia dintre cele mai mari proiecte al Consiliului Județean Timiș – Bazinul de Înot de la Jimbolia – în valoare de peste 9 milioane de lei, imediat după ce Alin Nica a devenit șeful CJ Timiș.

Totul rămâne însă la stadiul o simplă coincidență, deoarece de vreo anchetă a organelor judiciare nu s-a auzit, probabil fiind vorba despre PNL totul pare a fi permis, inclusiv plata unor evenimente cu sume exorbitante de 3 milioane de lei, așa cum găsiți AICI, în condițiile în care primarii și comunele din județ se scaldă în sărăcie.

Astfel, în anul 2021 și 2022, firma JDA Consult SRL a primit pe lângă Bazinul de Înot de la Jimbolia alte contracte două instituții subordonate Consiliului Județean Timiș, condus de Alin Nica, este vorba despre Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Spitalul Județean Timișoara:

– pe 30.08.2021 – Lucrari de reabilitare acoperis si realizare de spatiu expozitional la sediul din str. E. Ungureanu , nr.1 – în valoare de aproape 1 milion de lei, de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș;

– pe 18.02.2022 – Servicii de proiectare reabilitare centrala termica pe gaz la SCJUPBT – în valoare de 29.411,77 – de la Spitalul Județean;

– 25.02.2022 – Centrala Termica pe Gaz la Spitalul Bega – Etapa 1 Proiectare + Autorizare – în valoare de 29.411,77 de lei de la Spitalul Județean;

– pe 19.05.2022 – Achiziție si montaj panouri fonice – Montare panouri fonoabsorbante – în valoare de 58.414,75 de lei, de la Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Toate aceste se întâmplă în condițiile în care șeful PNL și CJ Timiș Alin Nica, are o avere impresionantă, având în vedere că a fost acumulată din funcția de primăraș a unuia dintre cele mai sărace din județ, Dudeștii Noi, așa cum puteți citi în articolul “AVERE de bugetar. Șeful PNL Timiș, Alin Nica deține: 14 loturi de teren – 4 case – un apartament. Declarația de avere din 2022, fabuloasă“.

Pe 07 august 2021, fostul primar la Timișoarei, Nicolae Robu, scria pe Facebook următoarele:

Dacă ar avea un minim de onoare, dl Nica ar trebui să aibă la ora asta obrajii crăpați de rușine și să se retragă din viața publică. Nu pt o viață liniștită, pt că el știe bine că va avea în curând “o colaborare” strânsă cu DNA, pt a-și justifica averea fabuloasă, făcută exclusiv ca angajat public (!!!), primar de comună (!!!), cu salariu ff mic, de la absolvirea facultății, până în toamna 2020!”, a scris Nicolae Robu.

De atunci și până atunci DNA a dormit. Somn ușor pe banii cetățenilor.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole