“DNA să vină să îl ia!“ Șeful PNL Timiș, Alin Nica, continuă “combinațiile“ pe bani publici – contract pentru apropiați din fondurile unei asociații satelit a CJ Timiș

O firmă de avocați care îl apără pe șeful PNL Timiș, Alin Nica, în diverse procese civile pe care le are, a primit un nou contract pe bani publici de la o asociație satelit a Consiliului Județean Timiș, instituție condusă chiar de Alin Nica.

Este vorba despre firma de avocatură Sabou, Burz și Cuc care a primit, conform Sistemului de Achiziții Publice, pe data de 16.01.2023 un contract de consultanță juridică de 120.000 de lei din partea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș.

Servicii juridice de consultanță și reprezentare juridica pentru societăți cu răspundere limitată, instituțiile publice și asociațiile de dezvoltare intercomunitară, asistarea și reprezentarea în procedura de modificare a actelor constitutive, redactare acte și consiliere juridică in desfășurarea activității. Indeplinirea oricăror formalități în vederea apărării intereselor autorității contractante. Formularea de opinii sau analize referitoare la activitatea desfășurată și legislaţia aplicabilă. Servicii de consultanţă juridică, la cererea Autorităţii contractante, în cadrul si in legatura cu activitatea acesteia, in domeniile, dar fără a se limita la: achiziţii publice, raporturi de muncă, incheierea, interpretarea, executarea si incetarea contractelor, serviciile comunitare de utilități publice şi alte domenii incidente activităţii acesteia“, se arată în datele SICAP.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș primește la rândul său bani publici sub formă de cotizație de la primăriile din județ și de la Consiliul Județean și este condusă de un membru PNL Timiș, de către Lorenzo Barabaș, consilier local în Consiliul Local Timișoara.

Firma de avocatură Sabou, Burz și Cuc îl reprezintă pe Alin Nica inclusiv într-un proces pe care șeful PNL Timiș l-a intentat redacției Buletin de Timișoara ca metodă de intimidare în încercarea disperată și naivă de a opri dezvăluirile în ceea ce îl privește și care sunt abia la început, așa cum puteți citi AICI.

Firma de avocatură nu este însă la prima ispravă de acest gen.

 Pe data de 02.12.2021, redacția noastră scria un articol intitulat “O firmă de avocați care îl apără pe Alin Nica jupoaie o asociație finanțată de CJ Timiș“, iar pe data de 14.04.2022 vă informam căO firmă de avocați care îl apără pe Alin Nica a primit un contract de 100.000 de lei de la o asociație satelit a CJ Timiș“.

Dar, ca de obicei când este vorba despre un reprezentant al PNL, instituțiile statului dorm, dar dorm de o manieră că nu le deranjează nici faptul că administrația județeană plătește evenimente de milioane de lei, sume exorbitante cheltuite fără precedent în istoria administrației din Timiș, așa cum puteți citi în articolul “Festival of Lights a costat peste 3 milioane de lei – bani plătiți de Consiliul Județean Timiș“.

Toate aceste se întâmplă în condițiile în care șeful PNL și CJ Timiș Alin Nica, are o avere impresionantă, având în vedere că a fost acumulată din funcția de primăraș a unuia dintre cele mai sărace din județ, Dudeștii Noi, așa cum puteți citi în articolul “AVERE de bugetar. Șeful PNL Timiș, Alin Nica deține: 14 loturi de teren – 4 case – un apartament. Declarația de avere din 2022, fabuloasă“.

“DNA să vină să îl ia!“ este un deziderat pe care în vara anului 2021 îl invoca într-o postare pe Facebook inclusiv fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, care spera că instituțiile statului vor verifica averea șefului PNL Timiș. Fapt care nu s-a întâmplat până acum.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole