Dacian Cioloş, la Timișoara: sunt şanse să continuăm coaliţia de guvernare cu PNL şi UDMR. Fostul viceprimar liberal Dan Diaconu îl acuză pe plusist

Copreşedintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a declarat marţi, la Timişoara, că Florin Cîţu nu mai poate fi premierul unui guvern din care să facă parte formaţiunea sa, chiar dacă liberalul va câştiga şefia PNL, dar că sunt şanse de continuare a coaliţiei în formula PNL – USR PLUS – UDMR, pe actuala formulă parlamentară.

El a mai afirmat despre miniştrii cu care ar putea reveni USR PLUS la guvernare că deocamdată nu s-a pus problema ca să fie schimbaţi cei care au fost în Cabinetul Cîţu.

„Sunt şanse să continuăm coaliţia de guvernare cu PNL şi UDMR. Noi am spus de la început că problema noastră nu este coaliţia ca atare, că pentru USR PLUS nu există altă formulă de guvernare pe actuala structură parlamentară decât cu PNL şi UDMR, dar avem nevoie de un premier capabil să conducă un guvern de coaliţie, care înseamnă altceva decât un guvern monocolor în care faci ce vrei şi iei decizii cum vrei tu, ca premier. (…). Domnul Cîţu nu mai are cum să fie premierul unui guvern din care noi să facem parte”, a răspuns Dacian Cioloş unei întrebări a presei.

În privinţa unor semnale care să lămurească, acum, o eventuală posibilă revenire a USR PLUS în coaliţia de guvernare, Dacian Cioloş a menţionat că în momentul de faţă nu prea mai există parteneri de discuţii în PNL.

O reacție interesantă a avut fostul viceprimar liberal Dan Diaconu, care a acuzat alegerea locației privind întâlnirea politică.

“USR – campanie electorala in Cancelaria de Razboi, imobil public dedicat artei si culturii. Timp de 3 ani, cu multe greutati, am reabilitat si construit unul dintre cele mai frumoase spatii din Centrul Istoric al Timisoarei. Fosta cancelarie de razboi, un imobil complet degradat, a devenit un spatiu dedicat artei si culturii, modern si generos. In acest an, noua administratie a plantat acolo Centrul de Proiecte, decizie pe care am salutat-o, chiar daca sunt multe probleme de legalitate in functionarea centrului.  Nici in cele mai negre vise nu am anticipat ca acest spatiu va deveni unul in care se va face politica, in care se vor desfasura evenimente electorale sub sigla de partid, conferinte de presa cu atacuri la alti competitori politici, campanii electorale interne. Daca macar au platit ceva cei de la USR pentru inchiriere nu stiu daca vom afla vreodata si devine irelevant in raport cu gestul in sine. Ca va veti urca cu bocancii pe munca altora, anticipam si nu aveam asteptari. Dar ca veti muta disputa politica intr-un spatiu unde nu ati spalat macar geamurile, dedicat unei cu totul alte activitati,  mi se pare chiar mult peste ce am crezut vreodata. Sau poate chiar pentru asta a fost creat Centrul, mi-ar parea rau pentru multi oameni buni care lucreaza acolo“, a scris pe Facebook Dan Diaconu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole