AVERE de bugetar. Șeful PNL Timiș, Alin Nica deține: 14 loturi de teren – 4 case – un apartament. Declarația de avere din 2022, fabuloasă

Șeful PNL și CJ Timiș, Alin Nica, și-a depus declarația de avere pe anul 2022.

Pentru o persoană normală documentul este unul amețitor și doar evidența bunurilor deținute ar da mari bătăi de cap.

Goana după avuție poate fi remarcată aproape la fiecare rubrică din declarația de avere, în ciuda aparențelor pe care Alin Nica vrea să le păstreze după modelul Ion Iliescu.

Așa cum puteți vedea în documentul de mai jos doar la capitolul terenuri Alin Nica a avut de completat 3 (trei) pagini, în condițiile în care a fost bugetar toată cariera politică, cu salarii extrem de mici în funcția de primar al comunei Dudeștii Noi.

Alin Nica nu a explicat niciodată cum a intrat în posesia unor asemenea suprafețe de teren, chiar în comuna unde a fost primar sau din ce bani și-a construit toate casele pe care le deține.

Dar, referitor la averea șefului PNL Timiș chiar fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, spunea în august 2021 că Alin Nica va avea în curând “o colaborare” strânsă cu DNA, pentru a-și justifica averea fabuloasă, așa cum puteți citi AICI. DNA nu a auzit însă apelul fostului primar al Timișoarei și l-a ocolit până acum pe Alin Nica.

Conform declarației de avere din 2022, șeful PNL Timiș deține 14 loturi de teren, care însumează peste 25 de hectare de teren în Dudeștii Noi; 4 case de locuit, tot în Dudeștii Noi, cu o suprafață totală de peste o mie de metri pătrați construiți și un apartament în Timișoara pe care l-a cumpărat în 2021, deci după ce a devenit șef al CJ Timiș.

Totodată, Alin Nica are deschide 8 conturi și depozite bancare, precum și trei plasamente la fonduri de investiții și a acordat un împrumut de 25.000 de euro.

Șeful PNL Timiș a câștigat 164.564 de lei din indemnizația de șef al CJ Timiș, peste 5.000 de lei din arendarea unor terenuri, 25.000 de euro ca MEMBRU-EXPERT în juriul de desemnare a titlului de Capitală Europeană a Culturii rambursări de cheltuieli sub formă de cheltuieli de deplasare, sume forfetare, remunerație ședință etc. și 8.000 de euro ca membru al Comitetului Regiunilor Europene, ca rambursări de cheltuieli sub formă de cheltuieli de deplasare, sume forfetare, indemnizații forfetare de deplasare și de ședință etc.

Reamintim că Alin Nica este cercetat de Agenția Națională de Integritate pentru mai multe posibile conflicte de interese.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole