CJ Timiș construiește la Jimbolia un bazin de înot cu o “firmă căpușă“ apropiată de Alin Nica, șeful CJ Timiș

Buletin de Timișoara a prezentat în câteva articole faptul că o firmă apropiată de actualul șef al CJ Timiș, Alin Nica, dar și de nașul său de la PSD, primarul comunei Becicherecu Mic, Raimond Rusu, este abonată la contracte pentru lucrări publice.

Firma în cauză, SC JDA Consult SRL, a primit pe vremea fostului primar Nicolae Robu chiar și lucrarea de reabilitare a Fântânii cu Pești din Timișoara, așa cum puteți citi AICI, lucrări pe care le ține blocate de mai mult timp și pentru care primește penalizări de 3.500 de lei pe zi de la Primăria Timișoara, așa cum a anunțat recent primarul Dominic Fritz.

Firmă căpusă“ ?

Potrivit site-ului https://sicap.ai/ firma respectivă figurează pe o listă a firmelor căpușă, așa cum se arată în descrierea platformei respective: o firma este considerata căpuşă atunci cand cifra de afaceri declarata la Ministerul Finantelor este foarte apropiata de valoarea contractelor de achizitii publice.

Firma a fost abonată la banii Primăriei Dudeștii Noi pe vremea când primar era actualul șef al CJ Timiș Alin Nica, așa cum puteți vedea mai jos în articol.

Firma căpusă“ și bazinul de înot al CJ Timiș

Dar, un caz strigător la cer s-a petrecut la începutul anului 2021, deci Alin Nica devenise șef al administrației județene, când CJ Timiș a atribuit către SC JDA Consult SRL, contractul de proiectare + execuție Bazin de înot didactic în orașul Jimbolia, județul Timiș – Proiect pilot, proiectare, inclusiv asistență tehnică din partea proiectantului, verificare PT, execuția lucrării, furnizarea de echipamente cu și fără montaj, dotări.

Valoarea contractului se ridică la peste 9.000.000 lei + TVA, iar JDA Consult are ca și asociați firmele VAST INKOMEN și CIV GROUP.

Interesant este că firma CIV GROUP are sediul în județul Mehedinți și este abonată la numeroase contracte cu instituții publice, mai ales cu Primăria Vânju Mare.

Compania VAST INKOMEN are, în schimb, sediul în județul Timiș, la Saravale.

Cât privește liderul asocierii, firma SC JDA CONSULT, aceasta își are sediul în Timișoara, un singur acționar, iar în anul 2019 avea șase angajați.

Firma este înființată în anul 2011 (J35/714/2011), iar în primii patru ani nu a avut niciun angajat.

Firma căpusă  și grupul Alin Nica – fin, Raimond Rusu – naș

Interesant este faptul că asociatul și administratorului firmei JDA CONSULT, un anume Deian Jifcu, a fost numit chiar la propunerea primarilor Alin Nica – Dudeștii Noi și Raimond Rusu – Becicherecu Mic, în mod repetat, ca administrator al unei societăți, Aquatorontal, care are ca acționari consiliile locale din Dudeștii Noi și Becicherecu Mic, chiar în timp ce firma JDA CONSULT derula contacte cu Primăria Dudeștii Noi.

Aquatorontal este operatorul de apă-canal al celor două comune, iar firma JDA CONSULT se ocupa de tot felul de servicii legate de apă și canalizare.

La fel de interesant este faptul că JDA CONSULT a constat în vara anului 2020 licitația Consiliului Județean pentru atribuirea lucrărilor la bazinul de înot de la Jimbolia, licitație reluată după preluarea mandatului de Alin Nica, ca apoi să fie declarată câștigător.

La preluarea mandatului de șef al administrației județene primul nou angajat în CJ Timiș a fost la departamentul de achiziții publice, unde nou șef, Alin Nica, și-a a dus un om de bază, chiar de la Primăria Dudeștii noi, este vorba despre Cosmin Ungureanu. Să fie oare o întâmplare sau un mod de lucru?

În anul 2018, firma JDA CONSULT a semnat cu Primăria Dudeștii Noi următoarele contracte:

– contract pentru “Execuție reparații instalații de răcire”, în valoare de 8.400 de lei;

– contract de realizare a unui “Studiu de fezabilitate extindere rețele de canalizare și alimentare cu apă, rețele secundare”, a cui valoare a fost de peste 50.000 de lei;

– contract pentru “Lucrări de reparații interioare construcții și instalații“, în valoare de peste 41.000 de lei;

– contract “Reparații instalații interioare termice“, în valoare de 6.700 de lei(contract de mentenanță la clima de 2.100 de lei de mai jos);

– contract pentru achiziția unei “Instalații de climatizare”, în valoare de 2.100;

– contract pentru “Întocmire Studiu de fezabilitate Rețea secundară de canalizare în comuna Dudeștii Noi (Racorduri)”, în valoare de 16.000 de lei.

În anul 2019, firma JDA CONSULT a semnat cu Primăria Dudeștii Noi următoarele contracte:

– contract pentru “Servicii suplimentare de întocmire studii de fezabilitate conform modificărilor temei de proiectare pentru obiectivul de investiții Extindere Rețele de canalizare și alimentare cu apă, rețele secundare, racorduri și branșamente comuna Dudeștii Noi”, în valoare de 48.000 de lei;

În anul 2020, firma JDA CONSULT a semnat cu Primăria Dudeștii Noi următoarele contracte:

– contract pentru “Proiectare rețele de alimentări cu apă și canalizări”, în valoare de 3.000 de lei;

– contract pentru “Întocmire caiet de sarcini realizare branșamente apă și racorduri canalizare”, în valoare de 3.000 de lei.

Conform unei postări pe Facebook, a vicepreședintelui CJ Timiș, Alexandru Proteasa, din 10 iunie2022, la bazinul de la Jimbolia se lucrează.

„Mai mult de 500 de metri cubi de beton vor fi turnați astăzi, până seara târziu, pentru structura de rezistență a bazinului de înot pe care Consiliul Județean îl construiește în Jimbolia. Se lucrează acum la radierul general, după care urmează suprastructura bazinului. Una dintre provocările șantierului este apa freatică. Opt pompe funcționează în permanență de două luni pentru a se putea lucra la fundație. Ca și comparație, pompele folosite pe șantier ar fi capabile să asigure consumul pentru întreg orașul. Forajele vor fi închise după întărirea betonului turnat astăzi. Lucrările sunt în grafic.  Este o investiție de aproape 11 milioane de lei, nouă milioane fiind asigurate de la bugetul de stat. Bazinul de la Jimbolia este un proiect pilot pe care dorim să-l multiplicăm și în alte zone ale județului. Se vor bucura de el atât elevii, cât și cei care doresc să se antreneze sau să practice înotul în scop recreativ. Acesta va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, fiind prevăzute toate dotările necesare”, a scris Alexandru Proteasa.

AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ! – era un slogan mai vechi.

TIMIȘUL LA NIVEL EUROPEAN! – sloganul PNL în 2020.

Bazin Jimbolia – iunie 2022

Recomandările noastre

Cele mai citite articole