Dominic Fritz: Timișoara este în plină dezvoltare, așa cum nu a mai fost – sunt foarte multe șantiere în oraș

Primarul Dominic Fritz a atras atenția într-o postare pe Facebook asupra faptului că foarte mulți constructori din oraș nu respectă legea.

Ca urmare a acestui fapt, edilul susține că mizeria își face apariția pe străzi în urma utilajelor care ieșeau din șantier rămâneau dâre de noroi pe toată strada.

Timișoara este în plină dezvoltare, așa cum nu a mai fost. Sunt foarte multe șantiere în oraș. Nu toate respectă regulile de curățenie. Dar situația se poate îmbunătăți. Șantier cu șantier. Pe strada Renașterii am avut un astfel de caz unde buna-credință și aplicarea amenzilor au avut rezultate. Strada a trecut în ultimii ani prin reparații la drum, reabilitarea rețelei de termoficare, reabilitări la liceul din apropiere, iar acum este singurul acces pentru un șantier al Universității de Vest pentru construcția de spații de cămin. Constructorul, inițial, a trecut cu vederea regulile privind curățenia aprobate anul trecut prin hotărâre de consiliu. În urma utilajelor care ieșeau din șantier rămâneau dâre de noroi pe toată strada. Poliția Locală l-a amendat pentru murdărirea domeniului public.  Relevantă este reacția companiei care furnizează materialele și care a amenajat imediat un acces betonat și a curățat carosabilul, nu doar stropind cu apă, ci a curățat prin utilaje speciale o parte din noroi, ca să nu înfunde rețeaua de colectare a apei. E una din multele situații care mă fac încrezător că lucrând împreună putem avea un oraș curat“, a precizat Dominic Fritz.

La rândul său, viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău, a efectuat o vizită pe șantierele Aquatim și a anunțat că începe un proces temeinic de spălare a tuturor străzilor pe care lucrările s-au finalizat.

Lucrările de apă-canal realizate de societatea Aquatim în Timișoara sunt gata în proporție de aproximativ 35%. Am mers pe teren să verific curățenia de pe șantiere. Cu 30 de milioane de euro sunt în curs de schimbare 38 km de apă și 27 km de canal. Alături de cei 30 de km de termoficare deja schimbați reprezintă cel mai mare proiect de înlocuire de conducte din ultimii 30 de ani. În mod inevitabil aceste lucrări generează nemulțumiri, ambuteiaj, stres și mizerie. Încă de anul trecut am agreat cu Aquatim ca la venirea primăverii vom începe un proces temeinic de spălare a tuturor străzilor pe care lucrările s-au finalizat. Azi am fost să verific.  Calea Moșniței, Strada Labirint, Orșova, Răsăritului, Cugir sunt străzi unde s-au făcut sau se fac spălări în așa fel încât praful și noroiul care au rămas după aceste șantiere să dispară. Acestea sunt suportate din bugetul Aquatim și vin în completarea curățeniei regulate efectuate de Brantner. Știu că investițiile de amploare sunt nepopulare cât sunt în execuție, dar Timișoara are nevoie imensă de ele. Trebuie să le facem mai repede, să avem șantiere mai organizate și mai curate și să creștem calitatea proiectării și execuției. Procesul acesta este unul iterativ și vizibil, iar modul în care ajungem la standardul de calitate pe care ni-l dorim este să cerem constant mai mult“, a declarat Ruben Lațcău.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole