Sorin Grindeanu, la Timișora: Săptămâna viitoare se va veni cu o OUG de plafonare a preţurilor energiei la consumatori casnici şi necasnici

Vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, la Timişoara, că săptămâna viitoare se va veni cu o Ordonanţă de Urgenţă în ceea ce priveşte plafonarea preţurilor la energie pentru consumatorii casnici şi necasnici, pentru a preveni falimentul firmelor şi şomajul.

Grindeanu a dat exemplul CFR, care a plătit pe energie electrică, pe tot anul trecut, aproximativ 90.000.000 de lei, iar ultima factură pe care a primit-o a fost de 40.000.000 de lei, pentru o singură lună.

„La începutul săptămânii a avut loc o discuţie la nivel de coaliţie, legat de plafonări de preţuri şi de tot ceea ce ţine de energie. Cred că se vor finaliza toate aceste lucruri în zilele următoare, iar săptămâna viitoare vom putea veni cu o Ordonanţă de Urgenţă pe tot ceea ce înseamnă preţuri la energie atât pentru consumatorul casnic cât şi pentru ceilalţi consumatori, fie că vorbim de imm-uri sau de mari consumatori. Exemplul (facturii CFR, n.r.) este sugestiv şi spune şi altceva: că trebuie să ne adresăm tuturor categoriilor, pentru că dacă nu se vine cu soluţii şi pe partea economică, efectele sunt cele pe care nimeni nu şi le poate imagina acum, de la scumpiri legate de alimente la falimentul multor agenţi economici, ceea ce va duce la şomaj. Toate aceste aspecte cu privire la consumatorul casnic şi necasnic sper că vor fi clarificate prin această OUG de săptămâna viitoare”, a detaliat vicepremierul Sorin Grindeanu.

În altă ordine de idei, legat de preţul la gigacalorie şi de problemele conexe companiei de termoficare Colterm din Timişoara, vicepremierul a declarat că în momentul în care va fi discutată problema sprijinului de la Guvern va încerca să vină cu argumente. „Fiecare oraş are specificul său. La Timişoara lucrurile stau mai prost decât în alte oraşe”, a încheiat Sorin Grindeanu.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole