Prefectul PSD Timiș, Mihai Ritivoiu, îndeamnă un primar să îi atace în instanță propriul document

Cazul primarului PNL de la Checea, Daniel Florin Florea, care a fost declarat incompatibil în 2019 de Agenția Națională de Integritate și recent a pierdut și procesul intentat ANI, nefăcând altceva decât să întârzie punerea în aplicare a decizie inspectorilor de integritate arată gândirea împotriva legii a conducătorilor de instituții. Totul se întâmplă deoarece faptele conducătorilor aleși sau numiți rămân nesancționate de cetățeni.

Ieri, prefectul PSD de Timiș, Mihai Ritivoiu, a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Checea și nu a rata ocazia să îl îndemne să-i conteste în instanță propriul act, doar pentru a mai rămâne puțin primar. Competența sau incompetența edilului este puțin importantă în acest caz, la fel ca și în altele, însă certitudinea că un ales rămâne în funcție doar prin tertipuri și contestații nesfârșite este de necontestat. Primarul a încălcat legea, fapt confirmat și de instanță, iar sistemul încearcă să îl scape, simplu.

“Am semnat astăzi(n.r. ieri) ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Checea. ANI l-a declarat incompatibil, raportul a fost atacat în instanță şi a rămas definitiv. Mai există o ultimă cale de atac a ordinului în contenciosul administrativ, dar subiectul se apropie de deznodământ. Legea trebuie respectată indiferent de culoarea politică!“, a scris Mihai Ritivoiu pe Facebook.

De unde știa Mihai Ritivoiu că mai este un pas? Intră în atribuțiile sale consultanța juridică pentru cei care încalcă legea? Poate primarul demn, după decizia instanței, se supune legii, de unde știa prefectul că primarul va constata ordinul de încetare a mandatului?

Încurajat însă de îndemnul prefectului, primarul Daniel Florin Florea spune, tot pe Facebook, că va continua să lupte. Să lupte împotriva cui? Să lupte împotriva legii pe care a încălcat-o deja?

“Pentru ca până aici am reprezentat comuna Checea vin sa va spun ca nu voi ceda. Asa cum prefectul m-a îndemnat, lupt pentru comuna mea pana la ultima carte si pana la ultima șansă. Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat și care au crezut în mine. Celor care au facut echipa cu mine, celor ce m-au sustinut. Mulțumesc colegilor, consiliului local, checenilor si lui Dumnezeu ca pana aici a fost cu mine. Celor care si-au dorit sa lovească intr-un tânăr care nu si-a dorit faima, a vrut doar faima comunei, sa ne putem mândri cu Checea, sa le spun ca nu ma opresc!!! Am fost onorat să primesc o responsabilitate care m-a obligat să contribui la tot ce poate aduce beneficii comunei mele. Am fost pentru Checea, si pentru Checea voi lupta“, le transmite primarul incompatibil cetățenilor din comună.  

Primarul are tot direptul să urmeze căile legale pe care le are la dispoziție, în ca prefectul să devină plângăcios la semnarea unui document în exercițiu funcțiunii este penibil și degradant pentru funcția pe care o ocupă, deoarece prefectul pleacă, funcția rămâne.

Mai rămânea ca Mihai Ritivoiu să-și ceară scuze că a fost nevoit să semneze odinul.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole