Se aprinde lumina în Parcul Botanic.Dominic Fritz: de azi, timișorenii se pot bucura și după apusul soarelui

Iluminatul public din Parcul Botanic va fi pornit pentru prima dată. Primăria Timișoara anunță că luni de la ora 17 se aprind luminile. Proiectul de instalare a unui sistem de iluminat inteligent, finanțat din fonduri europene nerambursabile, a fost finalizat, urmând a fi recepționat de Primăria Timișoara. 

Șantierul a început efectiv la finele lunii august a acestui an, după ce, împreună cu specialiștii din primărie, am făcut mai multe modificări ale proiectului astfel încât acesta să nu afecteze flora acestui parc superb al Timișoarei. Inițial, unii dintre stâlpi ar fi trebuit construiți foarte aproape de arbori. De asemenea, iluminatul inteligent, reglabil, ne permite să protejăm copacii existenți, pentru că și lumina prea puternică îi poate afecta. Două dintre alei, cele tranzitate mai des, vor fi iluminate mai intens, iar celelalte vor avea iluminatul diminuat. Constructorul ne-a anunțat, azi, că lucrările au fost finalizate, cu mult înaintea termenului contractual. Va urma o perioadă de verificare și recepție a lucrărilor, iar orice problemă va fi remediată. De azi, timișorenii se pot bucura de acest minunat parc și după apusul soarelui”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

Valoarea totală a contractului a fost de 2.082.413,26 lei fără TVA. Lucrările au fost executate de Elby Energy Projects SRL.

Recomandările noastre

Cele mai citite articole