Timișoara: clădirea Liceului J.L. Calderon va fi modernizată – proiectul costă 8 milioane de lei și prevede montarea a 60 de panouri fotovoltaice

Primăria Municipiului Timișoara anunță semnarea documentației tehnico-economice pentru reabilitarea energetică a clădirii de școală gimnazială a Liceului Teoretic J. L. Calderon.

8 milioane de lei sunt necesari pentru a crea o infrastructură energetică nouă, eficientă, unde costurile pentru încălzirea clădirii se reduc cel puțin la jumătate.

450 de copii care învață în această clădire vor beneficia de confort termic sporit și de condiții mai bune de școlarizare.

În vederea atingerii obiectivelor acestui proiect, de a scădea consumul anual de energie finală în clădirile publice precum și a consumului anual specific de energie primară și de a reduce emisiile de dioxid de carbon, Liceul Teoretic J.L Calderon va beneficia de: renovarea energetică a unui corp de clădire publică, creșterea eficienței energetice, prin realizarea unor lucrări de intervenție care determină diminuarea consumurilor energetice, reducerea consumului de energie pentru încălzirea clădirilor publice cu efect asupra reducerii costurilor de întreținere cu încălzirea. Proiectul prevede și montarea a 60 de panouri fotovoltaice cu puterea electrică de aprox.30.000 kW. De asemenea, lucrările vizează refacerea tencuielii, tâmplăriei, instalației electrice și termice, trotuarelor și spațiilor verzi etc“, se arată într-un comunicat de presă.

Prin hotărârea de Consiliu Local se aprobă și alocarea în bugetul local a sumelor necesare implementării acestuia, structurată pe surse de finanțare.

Astfel, 5.887.068 lei reprezintă cheltuielile eligibile, finanțate prin PNRR, iar 2.213.870 lei. reprezintă contribuția proprie a Municipiului Timișoara la implementarea proiectului.

Clădirea vizată de investiție se află pe strada C. Salceanu, nr. 11.

Următorul pas din cadrul proiectului „Creșterea eficienţei energetice prin reabilitare termică construcții și instalații la Liceul Teoretic J.L.Calderon”, finanțat prin PNRR 2020-2026, Componenta 5 – Valul Renovării, este de a finaliza proiectul tehnic, a obține autorizația de construire și de a lansa licitația pentru execuție.  

Orașul Buziaș va avea o piață nouă

Potrivit primăriei orașului în câteva zile va avea loc inaugurarea obiectivului. “Este vorba de Piața din Buziaș, o investiție de 2,1 milioane de lei, care va oferi condiții decente pentru…

Recomandările noastre

Cele mai citite articole